Nu är det dags att välja skola

Barn sitter vi skolbänk och skriver, tittar i i kameran

Har du ett barn som ska börja i förskoleklass eller ett barn som ska börja i årskurs 4 eller 7 i en skola utan automatisk överflyttning till nästa årskurs? Då ska du som vårdnadshavare göra ett skolval.

Valet till de kommunala skolorna görs den 1 – 15 februari 2022.

Genom att delta i skolvalet ökar du dina chanser att få den skolplacering du önskar eftersom ditt barn inte är automatiskt berättigad till en skolplacering i sin närmaste kommunala skola.

Så gör du din ansökan

På österåker.se finns en e-tjänst för skolval. Där kan du söka till alla kommunala skolor i Österåker och samtidigt ange om du även ansökt till fristående skolor i kommunen.

Ska du ansöka till en fristående skola, kontakta respektive skola.

Se resultatet

Resultatet av skolvalet visas i den e-tjänst där du tidigare gjorde din ansökan. Resultatet kommer när skolval är klart. Om du har fyllt i din e-post vid ansökan får du en notis när resultatet finns att ta del av.

Mer information

Du hittar mer information om skolvalet på sidan osteraker.se/skolval. Där har vi samlat svar på vanliga frågor samt förklarat hur placeringen går till. Du kan jämföra och kontakta alla skolor i kommunen med hjälp av Hitta och jämför-tjänsten på österåker.se.

Publicerad:
Senast uppdaterad: