Dags för skolstart

Tre barn i sexårsåldern och en lärare

Välkommen till skolan! För vissa är det allra första skoldagen, några har bytt skola eller klass, andra kommer tillbaka till en välbekant miljö. Här hittar du länkar till mer information som kan vara bra att ha inför skolstart.

Om du har en fråga som rör specifikt ditt barn eller ditt barns skola är du välkommen att ta kontakt direkt med skolan. Även frågor gällande fritidshem kan du ställa till skolan. Kontakta skolans expedition så får du hjälp att komma i kontakt med rätt person.

På skolornas webbsidor hittar du kontaktuppgifter

Byta skola?

Kom ditt barn inte in på skolan ni önskade? Det går att ansöka om att byta skola.

Läs mer om hur ett skolbyte går till

Kontakten med skolan

Österåkers lärplattform är den centrala kommunikationskanalen mellan lärare, elever och vårdnadshavare. Lärplattformen är en gemensam digital lärplattform för de kommunala förskolorna, grundskolorna, fritidshemmen och gymnasieskolan.

Instruktioner för inloggning och annan information om Österåkers lärplattform hittar du här

Skolmaten

Är du nyfiken på skolmaten, vill veta var du hittar menyn eller behöver anmäla att ditt barn har specialkost?

Läs mer om skolmaten och ladda ner blankett för specialkost

Skolskjuts

Behöver ditt barn skolskjuts? Skolskjuts innebär att ditt barn kan få skolbuss, ett SL-kort eller taxi till och från skolan. 

Läs mer om skolskjuts

Elevhälsan

På varje kommunal skola finns ett elevhälsoteam som finns till för ditt barn. Elevhälsan har många viktiga funktioner där de bland annat främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa, förebygger ohälsa och inlärningssvårigheter samt främjar en hälsosam livsstil, goda matvanor, rörelse och en aktiv livsstil.

Mer information om elevhälsan, vilka funktioner som ingår och vilket stöd ni kan få här

Publicerad:
Senast uppdaterad: