Fritidshem

På fritidshem kan barn upp till 13 år få en meningsfull fritid och utvecklas tillsammans med andra.

Fritidshem är till för barn från förskoleklass till och med vårterminen det år som barnet fyller 13 år. Det kompletterar skolan och låter ditt barn utvecklas tillsammans med andra barn. Fritidshemmet är öppet vardagar på dagtid och under lov. Du ska kunna få en plats för ditt barn på fritidshem i anslutning till den skola där ditt barn är inskrivet. På fritidshemmet får barnen mellanmål och under lov får barnen både ett lagat mål mat och ett mellanmål.

Ansöka om plats

Du kan söka plats på fritidshem till ditt barn på Österåkers sida för kundval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..  De flesta har rätt till fritidshemsplats, men vissa kriterier behöver vara uppfyllda. Du kan läsa om vilka regler som gäller i våra riktlinjer för fritidshem i Österåkers kommun. , 62.4 kB.

Fritidshem för barn som börjar i förskoleklass höstterminen 2022

Ansök om fritidshem när du fått besked om skolplacering. Alla som går på en kommunal skola får en plats på skolans fritidshem om omsorgsbehov finns.

Säga upp plats på fritidshem

Du säger upp en plats på fritidshem genom att logga in på Österåkers sida för kundval. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du loggar in med e-legitimation eller BankID. Båda vårdnadshavarna måste säga upp platsen. Det är två månaders uppsägningstid.

Det går också att säga upp en plats på fritidshem genom att använda blanketten uppsägning av fritidshemsplats. Du hittar blanketten bland kommunens e-tjänster Öppnas i nytt fönster. eller här. , 146.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Om eleven ska byta skola inom kommunen och ni vill ha fritids på den nya skolan ska ni inte säga upp fritidshemsplatsen. Platsen följer med till den nya skolan.

Barnomsorg på obekväm arbetstid

Om du arbetar på natten eller annan obekväm arbetstid kan Österåkers kommun erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid, även kallat Nattis. Du kan läsa mer om nattis på sidan barnomsorg på obekväm arbetstid.

Har du frågor om kö och placering, kontakta skolan direkt. Har du frågor om regler och riktlinjer kan du kontakta Servicecenter i Österåkers kommun.

Servicecenter
Besöksadress
Alceahuset, Hackstavägen 22, Åkersberga
Postadress
Österåkers kommun 184 86 Åkersberga
Öppettider
Måndag–torsdag: 8–17 Fredag: 8–16
servicecenter@osteraker.se
08-540 810 00
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?