Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Skrivartävling

Min förebild – Skrivartävling i samband med Mänskliga Rättigheter Film. Tävlingen pågår 26 november till och med 8 februari 2019.

Den 19–23 november pågår Filmfestivalen för Mänskliga Rättigheter i Österåker. Du som ser film tillsammans med din klass kan inspireras att delta i årets skrivartävling som startar samma vecka. Årets tema knutet till filmerna som visas och som har temat "förebilder".

Tävlingen riktar sig till dig som är mellan 12–19 år. Skriv en uppsats på temat "Min förebild" som är max tre A4-sidor eller max 3000 tecken. Senast ansökningsdag är 8 februari. Prisutdelning sker i samband med skolavslutning på vårterminen. Juryn består av representanter från Österåkers kommun och Rotary.

Österåker Första Frukost Rotaryklubb sponsrar första- och andrapriset på 2 000 kronor respektive 1 000 kronor.

Anmäl dig till skrivartävlingen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Efter anmälan så kan du skicka in ditt tävlingsbidrag på denna e-post adress

Skrivarverkstad under jullovet

Vill du få hjälp att putsa på din påbörjade text eller rent av komma igång?Skrivarcoach Monique Stalås Hörnsten hjälper dig med tips och tricks. Kom till skrivarverkstan:

Torsdagarna 27 december och 3 januari klockan 13–15 på Österåkers bibliotek, programrummet. Ta med block, pennor eller din dator och en bild på en
förebild – gärna den förebild som du vill skriva om.

Vill du vara säker på att få plats? Boka plats här: bokagrupp.se/osteraker
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Linda Gelin-Nielsen

Sakkunnig:
Martin Andersson
Senast uppdaterad:
tisdag 4 december 2018