Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Film som sommarjobb

Genom ett samarbete mellan Österåkers kommun och Film Stockholm deltog 8 ungdomar i ett projekt där unga gavs en chans att under tre veckor, sommaren 2018, prova på filmarbete med handledning av erfarna filmpedagoger från Film Stockholm. Uppdraget var att VR-filma midsommarfirandet på Ekbacken, konst vid Stadspark Åkers kanal och en virtuell guidning på Siaröfortet. Filmerna visades sedan på äldreboenden och träffpunkter i kommunen från och med november 2018. Under mässan Ung i Roslagen kommer pedagoger från norrort att kunna se VR-filmerna som ungdomarna skapat.

Sommarjobb 2019

Under sommaren 2019 spelar sommarjobbande ungdomar in VR-filmer från badplatser i Österåker. Sommarjobben är i samverkan med Film Stockholm. Filmprojektet VR, arbetsperiod 17 juni – 7 juli 2019.

Mera om VR sommarjobb

Läs om ungdomar som skapar VR-film för äldre i Mitt i Södra Roslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm om sommarjobbande ungdomar som VR-filmarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(cirka 3 h 10 min in i klippet)

Film om att göra film

Sommaren 2017 skapade sommarlovsjobbande ungdomar Filmen om att göra film i två delar. Här nedan ser du resultatet. I den förmedlas grundläggande kunskap i filmskapande. 2017 är andra året i rad som ungdomar får prova på filmyrket under några sommarveckor. Filmen är nu en del av Film i Österåker som är kommunens förvaltningsövergripande satsning på film framför allt för och med ungdomar.

 

Filmgala 2016 på Berga teater

I 2016 års sommarjobb ingick att dokumentera Åkersberga Filmfestivals filmgala.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Ann-Catrin Skogström
Senast uppdaterad:
onsdag 26 juni 2019