Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Film som sommarjobb

Genom ett samarbete mellan Österåkers kommun och Film Stockholm deltar 8 ungdomar i ett projekt där unga ges en chans att under tre veckor prova på filmarbete med handledning av erfarna filmpedagoger från Film Stockholm. Årets uppdrag är att VR-filma midsommarfirandet på Ekbacken, konst vid Stadspark Åkers kanal och en virtuell guidning på Siaröfortet. Filmerna kommer sedan att visas på äldreboenden och träffpunkter i kommunen från och med november 2018. Under mässan Ung i Rolagen kommer pedagoger från norrort att kunna se VR-filmerna som ungdomarna skapat. Filmer från tidigare sommarjobb finns att se på filmstockholm.se.

Läs om ungdomar som skapar VR-film för äldre i Mitt i Södra Roslagenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm om sommarjobbande ungdomar som VR-filmarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster(cirka 3 h 10 min in i klippet)

Film om att göra film

Sommaren 2017 skapade sommarlovsjobbande ungdomar Filmen om att göra film i två delar. Här nedan ser du resultatet. I den förmedlas grundläggande kunskap i filmskapande. 2017 är andra året i rad som ungdomar får prova på filmyrket under några sommarveckor. Filmen är nu en del av Film i Österåker som är kommunens förvaltningsövergripande satsning på film framför allt för och med ungdomar.

 

Filmgala 2016 på Berga teater

I 2016 års sommarjobb ingick att dokumentera Åkersberga Filmfestivals filmgala.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Ann-Catrin Skogström
Senast uppdaterad:
tisdag 9 oktober 2018