Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Filmfestivalen för Mänskliga Rättigheter

För fjärde året i rad har skolelever i Österåker fått möjlighet att se film på temat Mänskliga Rättigheter. Det är kommunen som i samverkan med Filmcentrum ger barn och unga chansen att tänka till kring frågor som berör oss alla.

Över 2000 elever i alla åldrar deltar årligen med sina lärare i filmvisningarna på Facklan under festivalveckan som i år infaller 19–23 november. Varje filmvisningen följdes av ett samtal kring filmens tema. 2018 års tema är "förebilder" och de elever som vill kan delta i en skrivartävling arrangerad av kommunen och Rotary.

Mänskliga Rättigheter Film är en del av kommunens förvaltningsövergripande satsning: Film i Österåker som förutom skolbio erbjuder möjligheten att sommarjobba med film, filmskapande på fritiden, delta i den årliga filmgalan på Berga teater, och sist men inte minst; chansen att skapa film tillsammans med Stockholms Filmfestival Junior under en skoldag.

Nästa filmfestival för mänskliga rättigheter genomförs 18—22 november 2019 på biografen Facklan och Berga teater. Filmerna kan bokas från september 2019 via Kulturboka.

Länk till Kulturbokalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mänskliga Rättigheter Filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Maria Söderlund
Senast uppdaterad:
måndag 15 april 2019