Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kultur

I Österåker finns kultur för alla åldrar och ett aktivt föreningsliv. Upplev konst och kultur med Kulturknuten, Berga teater, Österåkers konsthall, skapandeskola, körer, revyföreningar, musikskolor och bibliotek. Österåkers
kommun, föreningar och privata aktörer skapar tillsammans ett brett och aktivt kulturliv.

Är du intresserad av teater, dans, musik, konst, litteratur eller film så ska det finnas något som passar just dig. I området runt Berga teater ligger Kulturknuten, ett samlat område för kultur med ytor för både scen och salong, skapande, en fritidsgård samt ett pedagogcentrum. Kulturknuten ligger intill Åkersberga centrum nära Österåkers bibliotek. Du hittar också ett stort kulturutbud i hembygdsparken Ekbacken och i Österåkers skärgård, i huvudsak under sommarperioden.

Kultur på finska

Österåkers kommun är förvaltningsområde för finska språket, och kommunen har därför ett särskilt ansvar att värna språket och kulturen. Du hittar kulturella aktiviteter på finska under Mer information. De flesta aktiviteterna är tvåspråkiga.

Länsmansgården och muséer

Österåkers konsthall och Länsmansgården visar aktuella utställningar och
lokalt konsthantverk i caféet under helger. Ett flertal muséer i kulturhistoriskt intressanta miljöer anknyter till kommunens historia i området kring Åkerstorp, på hembygdsparken Ekbacken samt på Ljusterö och Ingmarsö.

Ekbacken

Ekbacken är kommunens hembygdspark. Här firas bland annat valborg,
seniorernas dag och midsommar. Parken utvecklas till en spelplats för fler evenemang. 2015 gästspelade Parkteatern för första gången på Ekbacken och 2016 arrangeras en 50-talskväll i regi av Åkersbergarevyn.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Sakkunnig:
Maria Söderlund
Senast uppdaterad:
fredag 17 augusti 2018