Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Friidrott

Är du intresserad av friidrott? Här hittar du information om Åkersberga Sportklubb och friidrottsbanan på Åkersberga Idrottsplats, som ligger i centrala Åkersberga.

På Åkersberga IP finns en friidrottsbana. Friidrottsbanan är en kolstybbsbana, vilket betyder att den består av finfördelat kol som är blandat med sand, lera och tjära. Det finns också en friidrottsbana med elvamannaplan av konstgräs, elbelysta löparbanor, ansatsbanor för höjdhopp, hoppgrop och kulstötningsgrop.

Åkersberga sportklubb

Här tränar även Åkersberga Sportklubb, ÅSK. Deras verksamhet utgörs av friidrott, terränglöpning och längdskidåkning. Under utomhussäsongen tränar de friidrott på Åkersberga IP samt i kommunens idrottshallar under inomhussäsongen. Åkersberga Sportklubb erbjuder bland annat friidrottslekis. Syftet med aktiviteten är att leka och röra på sig, med friidrott som utgångspunkt. Åkersberga Sportklubbs mål för friidrottsverksamheten är att erbjuda alla intresserade ungdomar möjligheten att träna friidrott i Österåkers kommun året om. Åkersberga Sportklubb genomför tävlingar som Österåkersmilen, ÅSK-spelen och Slottssprinten.

Friidrottsbanan är öppen från april till oktober om du vill träna själv. Du kan kontakta Åkersberga Sportklubb för att få hjälp med att låna utrustning som längdhoppningsmatta, som är inlåst.

Redaktör:
Yvonne Lantz

Sakkunnig:
Thony Wallerstein
Senast uppdaterad:
tisdag 14 november 2017