Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Friidrott

Är du intresserad av friidrott? Här hittar du information om Åkersberga Sportklubb och friidrottsbanan på Åkersberga Idrottsplats, som ligger i centrala Åkersberga.

Åkersberga Idrottsplats

På Åkersberga IP finns det en friidrottsbana, elvamannaplan av konstgräs, elbelysta löparbanor, ansatsbanor för höjdhopp, hoppgrop och kulstötningsgrop. Friidrottsbanan är en kolstybbsbana, vilket betyder att den består av finfördelat kol som är blandat med sand, lera och tjära.

Åkersberga sportklubb

På Åkersberga IP tränar Åkersberga Sportklubb, ÅSK. Deras verksamhet utgörs av friidrott, terränglöpning och längdskidåkning. Under utomhussäsongen tränar sportklubben friidrott på Åkersberga IP och under inomhussäsongen i kommunens idrottshallar. 

Åkersberga Sportklubb erbjuder också friidrottslekis. Syftet med friidrottslekis är att leka och röra på sig, med friidrott som utgångspunkt. Åkersberga Sportklubbs mål för friidrottsverksamheten är att erbjuda alla intresserade ungdomar möjligheten att träna friidrott i Österåkers kommun året om. Åkersberga Sportklubb genomför tävlingar som Österåkersmilen, ÅSK-spelen och Slottssprinten.

Friidrottsbanan på Åkersberga IP är öppen från april till oktober. Du kan kontakta Åkersberga Sportklubb för att få hjälp med att låna utrustning som längdhoppningsmatta.

Åkersberga Sportklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Thony Wallerstein
Senast uppdaterad:
måndag 11 juni 2018