Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Idrottsanläggningar

Tycker du om att röra på dig? Här hittar du de idrottsanläggningar och idrottsplatser som finns i Österåkers kommun. Du kan även läsa om våra sim- och ishallar.

Söra simhall och Solskiftesbadet

I Österåker finns det två simhallar, Söra simhall och Solskiftesbadet, som drivs av Medley AB på uppdrag av Österåkers kommun. Det största inomhusbadet är Söra simhall som har tre bassänger. Den största är 25 meter. Solskiftesbadet är har sin verksamhet i Solskiftesbadet. De är i första hand är ett rehabiliteringsbad som bokas för grupper men erbjuder också simskola och simkurser för allmänheten.

Tennishall

Åkersberga Tennishall ligger på Österskärsvägen 22 i centrala Åkersberga. Åkersberga Tennishall är en av Sveriges största tennisklubbar.
Här kan ung som gammal träna tennis. Åkersberga Tennis Klubb är en av Sveriges största tävlingsarrangör med 4-5 stora tävlingar per år.

Fotbollsplaner

I Österåker finns flera fotbollsplaner, både gräsplaner och konstgräsplaner.

Friidrott

På Åkersberga Idrottsplats finner du en idrottsbana med elvamanna konstgräsplan, elbelysta löparbanor, ansatsbanor för höjdhopp, hoppgrop och kulstötningsgrop.

Österåkers sportcentrum

Österåkers Sportcentrum består av två inomhusrinkar, två fullstora bollhallar, konstgräsplan för fotboll, cafeteria och reception. Här finns även en skateboardpark, en frisbeebana, elljusspår på 2,5 kilometer och 5 kilometer motionsspår i anslutning till anläggningen.

IP Skogen

IP Skogen är en komplett idrottsanläggning på hjul, för stora och små evenemang. Här hittar du vagnar för omklädningsrum, dusch, toalett, och expedition.
IP skogen har också högtalaranläggningar, målklockor, stolar och bord med mera. 

IP Skogen är ett samarbetsprojekt mellan Täby, Österåker, Vallentuna, Lidingö, Danderyd och Vaxholms stad. Den finns på gatukontorets förråd på Fogdevägen 6, i Täby. Föreningar och fritidsgårdar med flera kan boka anläggningen eller delar av den. Kontakta IP Skogen, allt material lånas ut kostnadsfritt. Transporten står den som hyr för.
För bokning, ring 08 - 55 55 90 00 (måndag och fredag 9.00 - 10.00)

Redaktör:
Yvonne Lantz

Sakkunnig:
Peter Kjell
Senast uppdaterad:
tisdag 12 december 2017