Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Lekplatser och aktivitetsparker

I Österåker tar vi barns lek på allvar. Barn behöver leka och röra på sig för att utvecklas och hålla sig friska – därför satsar Österåker på att skapa flera roliga lekplatser. Här tipsar vi om några av lekplatserna som kommunen ansvarar för.

I Österåkers kommun finns det ett flertal lekplatser och aktivitetsparker som kommunen ansvarar för. De besiktigas av certifierad besiktningsman varje år.

Aktivitetsparker

Utöver lekplatser så finns även tre aktivitetsparker som kommunen ansvarar för. En av dem färdigställs till sommaren 2019. Aktivitetsparkernas utformning är framtagna i dialog med unga 7-20 år, men vänder sig som helhet till alla åldrar.

Lillbroängens aktivitetspark

Aktivitetspark Lillbroängen invigdes 2013 och ligger invid Åkers kanal och har bland annat konstgräsplan, utomhusgym och wifi. Hälsans stig passerar lekplatsen.

Sabelbackens aktivitetspark

Aktivitetspark i Margretelund mellan Norrabacken och Sabelbacken som invigdes 2017. Här finns bland annat konstgräsplan, studsmattor, scen, utomhusgym och klätterställning. Hälsans stig passerar lekplatsen.

Röllingbyparkens aktivitetspark

Aktivitetspark Röllingbyparken mellan Hantverksvägen och Röllingbyvägen med padelbana, skatepark, basket, femmannaplan, klättring/parkour, scen, utomhusgym med mera färdigställs sommaren 2019. Strax söder om Röllingbyparken finns en lekplats för de yngre barnen.

Här kan du läsa om de lekplatser som kommunen ansvarar föröppnas i nytt fönster

Karta över kommunens lekplatserPDF

Frågor och svar om lekplatser som kommunen ansvarar för

Regler i Sverige för lekplatser och lekredskapPDF

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Senast uppdaterad:
tisdag 14 maj 2019