Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Lekplatser

I Österåker finns det 18 lekplatser för barn i alla åldrar, vissa av dem är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Det finns även lekplatser som är kombinerade med utegym för vuxna.

I Österåker tar vi barns lek på allvar. Barn behöver leka och röra på sig för att utvecklas och hålla sig friska. Därför satsar Österåker på att skapa roliga och flera lekplatser. I Österåker finns det flera olika lekplatser att välja mellan. Österåkers kommun kan erbjuda dig och ditt barn att leka vid elva lekplatser runt om i kommunen. Här nedanför tipsar vi dig om fyra lekplatser som du och ditt barn kan leka i. Tips på fler lekplatser hittar du här på sidan.

Skolvägen

Lekplatsen ligger i centralt i Åkersberga, på parkmark bakom ett flerfamiljshus. Lekplatsen är avsedd för alla barn från ett år. Lekplatsredskapen är delvis separerade för små och större barn. Lekplatsen är tillgänglighetsanpassad, med gummiyta vid vissa redskap och hårda grusgångar. Gummiytan gör det möjligt för rullstolsbundna att ta sig fram. Inom lekplatsområdet finns det bänkar och bord samt papperskorg.

Domaruddens friluftsgård​

Lekplatsen ligger vid Domaruddens friluftsgård. Lekplatsen är avsedd för alla barn från ett år. Lekplatsen är inte tillgänglighetsanpassad, eftersom att den ligger i ett grönområde utan hårdgjorda tillfartsvägar och gångar. Det är sandytor runt lekplatsen. Vid platsen finns det bänkar, bord och papperskorg. Servering och toaletter finns i närliggande hus.

Breviks lekplats​

Breviks lekplats ligger i Brevik badplats. Denna lekplats är avsedd för alla barn från ett år. Här finns alla lekredskap samlade i en sandyta. Det finns även bänkar, bord och papperskorgar. Närmaste väg är Margretelundsvägen.

Kottvägen, Smedby

Lekplatsen ligger på parkmark vid Kottvägens park- och radhusområde. Denna lekplats är i huvudsak avsedd för för barn från ett år. Bänkar, bord och papperskorgar finns vid lekplatsen. Närmaste väg är gång- och cykelbanor intill lekplatsen, samt Kottvägen vid villabebyggelsen. Hälsans stig passerar lekplatsen.

Här kan du läsa mer om lekplatsernaPDF

Karta lekplatserPDF

Regler i Sverige för lekplatser och lekredskapPDF

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Senast uppdaterad:
tisdag 18 september 2018