Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Golfbanor

Du som är intresserad av golf har flera utmaningar i Österåker. Du kan bland annat att välja på världsbanor som Ullna och Österåkers golfbanor, där flera elittävlingar har spelats. Eller varför inte testa Åkersberga putting course?

Österåkers Golfklubb

Österåkers golfklubb ligger cirka tre mil nordost om Stockholm. Här hittar du två 18-hålsbanor med samma höga kvalitet. Banorna har en karaktär av hed. Det vill säga att den är beväxt endast med låga växter, som buskar och gräs. 

På Österåkers Golfklubb är västerleden en utpräglad mästerskapsbana och Österled en mer tekniskt utmanande bana. Klubben har bland annat vid tre tillfällen varit värd för Compaq Open på damernas Europa tour, såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers Golfklubb. På klubben finns goda träningsmöjligheter med en stor driving range och rangemattor delvis under tak, två stora puttinggreener samt en inspelsgreen. Allt koncentrerat till ett centralt område på anläggningen.

Hagby Golf

Hagby Golf ägs av Österåkers Golf AB och ligger strax intill Österåkers Golfklubb. Här hittar du en 9-hålsbana med högsta kvalité. På Hagby Golf har du möjligheten att spela Pay & Playspel på en golfbana med stora greener, modern bevattning, väldefinierade bunkrar och med både långa och korta hål. Hagby Golf har egen range, parkering, övningsområde och ett eget klubbhus.

Åkersberga Golfklubb

Åkersberga Golfklubb är en lugn och trevlig anläggning, med en omväxlande och mycket utmanande bana. Banan omges av urglesad skog, och runt banan finns även betande av får. Banarkitekt Bengt Lorichs har utnyttjat naturen när han skapade golfbanan. Åkersberga Golfklubb driver en stor junior- och knatteverksamhet. På området hittar du också ett klubbhus med reception, shop, kansli och en restaurang. Här finns också konferenslokaler och omklädningsrum.

Ljusterö Golfklubb

På Väsbyvägen 36 på Ljusterö finns Ljusterö Golfklubb. Ljusterö Golfklubb är en 18-hålsbana, som är en kuperad skärgårdsbana i skog och park. Miljön kring klubbhuset och banan är här viktiga för dem som kommer hit. Ljusterö Golfklubb ordnar aktiviteter och tävlingar, både internt och externt. 

Ullna Golfklubb

Ullna Golfklubb ligger på Roslagsvägen 36. Banan är en mästerskapsbana som är designad av Sven Tumba, en svensk ikon och innovatör inom golf. Banan designades 1981, och i augusti samma år invigde prins Bertil golfbanan. Ullna Golfklubb omges av sjön Ullna. Sjön och dess strömmar spelar in på nästan varje hål. Golfklubben håller en internationell nivå och är rankad som en av Europas bästa golfbanor.

Åkersberga Putting Course

Åkersberga Putting Course ligger på Trevebovägen 3 i Åkersberga. Åkersberga Putting Course är landets första Putting Course, där alla spelare har samma villkor: puttar på lika villkor, en klubba och en boll. Här ordnas även spännande tävlingar och event.

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Senast uppdaterad:
måndag 17 juli 2017