Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Golfbanor

Du som är intresserad av golf har flera utmaningar i Österåker. Du kan till exempel välja världsbanan Ullna eller Österåkers GK:s golfbanor, där flera elittävlingar har spelats.

Österåkers golfklubb

Österåkers golfklubb ligger cirka tre mil nordost om Stockholm. Här finns idag två 18-hålsbanor, Österled och Västerled. Österled är för närvarande stängd för ombyggnation och beräknas öppna igen sommaren 2019. Dessutom byggs en korthålsbana med nio hål. I planerna finns även en ombyggnation av Västerled. 

Västerled är en klassisk mästerskapsbana och Österled byggs om till en parkliknande bana med vita bunkrar. Österåkers GK har stått värd för flera stora mästerskap. Såväl Annika Sörenstam som Laura Davies och Raquel Carreido har segrat på Österåkers golfklubb. På klubben finns goda träningsmöjligheter med en ny driving range från 2018, två stora puttinggreener samt en inspelsgreen. Allt koncentrerat till ett centralt område på anläggningen.

Mer om Österåkers golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Åkersberga golfklubb

Åkersberga golfklubb är en lugn och trevlig anläggning, med en omväxlande och utmanande bana. Målsättningen är att alla spelare oavsett spelstandard ska hitta en utmanande bana och kunna variera svårighetsgraden. Banan omges av urglesad skog, och runt banan finns även betande av får. Banarkitekt Bengt Lorichs har utnyttjat naturen när han skapade golfbanan.

Åkersberga golfklubb driver en stor junior- och knatteverksamhet. På området hittar du också ett klubbhus med reception, shop, kansli och en restaurang. Här finns också konferenslokaler och omklädningsrum.

Mer om Åkersberga golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ljusterö golfklubb

På Väsbyvägen 36 på Ljusterö finns Ljusterö golfklubb. Ljusterö golfklubb är en 18-hålsbana, som är en kuperad skärgårdsbana i vacker kulturmiljö. Miljön kring klubbhuset och banan är viktiga för dem som kommer hit. Ljusterö golfklubb ordnar aktiviteter och tävlingar, både internt och externt. 

Mer om Ljusterö golfklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ullna golfklubb

Ullna Golf Club ligger på Roslagsvägen 36. Banan är en mästerskapsbana som är designad av Sven Tumba, en svensk ikon och innovatör inom golf. Banan designades 1981 och i augusti samma år invigde prins Bertil golfbanan. Ullnas golfbanor omges av sjön Ullna. Sjön och dess strömmar spelar in på nästan varje hål. Golfklubben håller en internationell nivå och är rankad som en av Europas bästa golfbanor. Intill finns också en inomhusanläggning, Ullna Indoor Golf.

Mer om Ullna Golf Clublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bangolf i Åkersberga

Nyfiken på bangolf? På Trevebovägen 3 i Åkersberga finns en putting course, där alla spelare har samma villkor: puttar på lika villkor, en klubba och en boll. Här ordnas förutom äventyrsgolf även spännande tävlingar och event.

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Senast uppdaterad:
onsdag 3 juli 2019