Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Friluftsliv och motion

Österåkers fantastiska natur bjuder in till uteliv. Här kan du bara vara och njuta eller aktivera dig på olika sätt, både på vatten och land, sommar som vinter.

Utbud

Utemiljö inspirerar till aktivitet;  organiserad eller spontan. Tack vare allemansrätten har vi stora möjligheter att använda oss av vår utemiljö till det vi önskar så länge vi respekterar att vi har omgivningen till låns, vårdar den och delar den med alla.
I vänsterkolumnen under Friluft och motion tar du dig snabbt till mer information om den frilufts- eller motionskategori du söker.

​Cykla

Att cykla är bra för kroppen, miljön och plånboken. Det ger också en möjlighet att vistas i naturen. Enligt allemansrätten får du cykla både i naturen och på enskilda vägar. Men tänk på att inte cykla över tomter, planteringar eller marker som lätt kan skadas. Under rubriken "Mer information" kan du ladda ner en cykelkarta som visar cykelvägarna i kommunen. Den finns också att hämta på Information Österåker i Åkersberga centrum och i Alceahusets reception.

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Senast uppdaterad:
måndag 17 juli 2017