Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Boka lokal och fotbollsplan

Du kan boka tid i kommunens idrottslokaler och fotbollsplaner. Här hittar du den information som du behöver för att boka.

I menylistan hittar du priser och en länk till bokningssidan. Du kan skicka en bokningsförfrågan och du får svar via e-post under vardagar. Har du inte fått svar senast två vardagar efter du har ställt frågan bör du kontrollera med oss om din ansökan kommit fram. Detta ska du göra till föreningsmail@osteraker.se.Titta även i din skräppost, det händer tyvärr att bekräftelserna har hamnat där. Förfrågningarna behandlas av Kultur och fritidsförvaltningen.

När du hittar en ledig tid, klicka på knappen "Kontrollera tillgänglighet", där ser du om tiden är ledig hela läsåret eller om någon annan har bokat tiden med start vid senare tillfälle. Fotboll och friidrott kommer i gång i oktober-november. Tänk också på att alla namn och adressuppgifter ska vara i fyllda.

Privata ströbokningar

Vid privata ströbokningar, det vill säga kalasbokningar eller andra engångs bokningar, behöver du betala hyressumman kontant samt hämta nycklar senast kl 15.00 fredagen innan bokningstillfället. Detta gör du i Österåkers Sportcentrum. Om du spontant vill boka en tid under helgdagar, går inte det då receptionen i sporthallen är stängd och du kan inte hämta nycklar eller betala. För att få faktura krävs att bokningen är minst 5 gånger efter varandra i annat fall gäller kontant betalning.

Mer information om öppettider för detta står i bekräftelsen du får på mejlen. Vid kalasbokningar ska förarbeten och efterarbeten ingå i hyrestiden. Hel- och halvtimmar kan bokas. För att få boka en gymnastiksal eller en fotbollsplan måste du vara minst 18 år.

Strötider för fotboll

Strötider för fotboll i de stora hallarna kan inte läggas mellan innebandymatcher. Match går alltid före träning. Har man fått en strötid kan den komma att avbokas om det tillkommer någon match.

Byte av tider

När du gör en förfrågan om byte av matchtid på fotbollsplan måste du tänka på att skriva:

  • när matchen skulle ha spelats, dag och klockslag
  • vilken plan det gäller
  • vilka är motståndarna och vilket lag ni själva tillhör

Allt detta fyller du i på Anteckningar. Är förfrågan ofullständig skickar vi tillbaka den till dig så du kan fylla i det som saknas.

Din bokning uppdateras i schemat så fort vi lägger in den.

Externa fotbollsföreningar

När du som extern fotbollsförening bokar in match eller träning på fotbollsplanerna är det faktureringsadressen vi vill ha i den bokningsförfrågan som du skickar in. Om det är föreningen som ska betala. Vi behöver också en e-post adress till kansliet så att de får en kopia på den bokningen som du gör.

Redaktör:
kulturochfritid

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Senast uppdaterad:
torsdag 29 mars 2018