Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Återkommande evenemang

På flera platser i kommunen finner du evenemang som du kan uppleva år efter år. Hembygdsparken Ekbacken, Ramsmora varv och naturreservatet Tärnan är några av de platser som har återkommande evenemang. Österåkers vackra natur ger goda förutsättningar för trevliga natur- och kulturupplevelser.

Wiraspelen

Wiraspelen spelas på en amfiteater vid Wira bruk norr om Åkersberga intill Roslagskulla kyrka. Här gestaltas en kärlekshistoria med Vira bruks historia som bakgrund. Ensemblen består av amatörskådespelare, professionella skådespelare, musiker, en kör, hästar och många andra djur. Wiraspelen är en föreställning för hela familjen och spelas under en vecka, med start efter midsommarhelgen.

Huldrans natt

Huldrans natt  är en äventyrlig, guidad skogsvandring och ett annorlunda skådespel i midsommartid, där skogens mystik lockas fram genom musik, dans och skådespel vid Domaruddens naturreservat. (se bilden)

Kullehusteatern

Kullehusteatern är en sommarteater i regi av Anne Kulle Kullehusteatern som spelat  både Tjechov och Molière bjuder på skratt och tänkvärdheter. Spelplatser i Åkersberga är Ekbackens hembygdspark och Marums gård på Ljusterö.

Musik på varvet

Musik på varvet är en operafestival som spelas under augusti på Ramsmora varv på Ljusterö. Under sommaren har besökare kunnat lyssna på kända operastycken som Carmen och Trollflöjten, framförda av Kungliga Operan.

Redaktör:
Elisabet Jensen

Sakkunnig:
Maria Söderlund
Senast uppdaterad:
måndag 14 maj 2018