Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sommarens scenupplevelser

Sommaren i Österåker är fylld av scenupplevelser. Bland annat återupprepas succén Scensommar med kostnadsfria musik- och teaterframträdanden på Ekbacken och klassiska Wiraspelen fyller 35 år.

I år drar Österåkers kommuns Scensommar på Ekbacken igång i juni med traditionsenligt midsommarfirande för hela familjen ute i gröngräset. Programmet inleds klockan 13 med chokladhjul, fiskdamm och servering. Midsommarstången reses klockan 14 och därefter blir det lekar och dans.

Hisnande akrobatik och humor

Det blir ett kärt återseende tisdagen den 6 augusti då Parkteatern intar scenen med ”Gregarious”. I en cirkusföreställning om relationen mellan två människor varvas hisnande akrobatik och varm humor. Samspelet mellan artisterna Manel Rosés och Nilas Kronlind i Soon company pågår på marken såväl som flera meter upp i luften. Föreställningen hämtar inspiration från idrottens värld och passar för hela familjen.

Kärlek, lögner och förvecklingar

Tisdagen den 13 augusti presenterar Kullehusteatern ”Betjänten”, som är en bearbetning av Carlo Goldonis ”Två herrars tjänare” från 1745. Originalet handlar om den stackars arbetslöse Truffaldino som plötsligt får chans till två jobb samtidigt. Han försöker klara av bägge på en gång utan att hans båda arbetsgivare märker det. Truffaldinos dubbelspel flätas samman med andras livsöden. Frågan är om han kommer undan med det eller om det slutar i katastrof? Kullehusteaterns version bjuder på kärlek, lögner och förvecklingar i den heta italienska sommarnatten.

Wiraspelen 35 år!

Utöver Scensommar kan du även avnjuta andra scenupplevelser. Wiraspelen sätts i år upp för 35:e året i rad vid historiska Wira bruk. Här förs historien om smederna och deras tillvaro på bruket i mitten av 1700-talet vidare till kommande generationer. Det bjuds på kärlek, humor, drama och sorg av 150 skådespelare, hästar, höns med flera. Ett musikskådespel för hela familjen den 29 juni–7 juli. Missa inte heller exempelvis skymningsspelet Huldrans natt i Domarudden den 26–29 juni.

Håll dig uppdaterad

För mer information om olika evenemang se evenemangskalendern.

Biljetter

Från och med nu kan du boka och köpa biljetter till alla evenemang som är aviserade i Visit Roslagenslänk till annan webbplats evenemangsutbud på Österåkers bibliotek.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
onsdag 19 juni 2019
Senast uppdaterad:
torsdag 20 juni 2019