Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

En dag i idrottens tecken

Lördagen den 11 maj arrangerade Österåkers kommun och det lokala föreningslivet för första gången ”Den stora idrottsdagen” vid Österåkers sportcentrum. Syftet var att lyfta ungas idrottande i föreningar och att uppmärksamma idrotts- och friluftsföreningarnas insatser för en meningsfull fritid.

Under dagen kunde alla intresserade möta lokala idrotts- och friluftsföreningar, prova på och hitta sin egen sport. Möjlighet
fanns att träffa representanter från kommunen för att få reda på vilka sport- och friluftssatsningar som är på gång. På plats firades den nationella cykeldagen. Barn och unga kunde träffa Moa Hjelmer, en av landets främsta friidrottare, för att prata om ideal och prestationer inom idrotten.

Österåkers nya friidrottsarena av SM-standard invigdes också
med ett program framtaget av Åkersberga sportklubb, ÅSK. Medverkade gjorde höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist, friidrottaren Jessica Falkman, samt representanter från ÅSK och kommunen.

Under kvällen bjöds representanter in från föreningslivet för att prisa lokala idrotts- och friluftsföreningar för deras prestationer. Moderatorer var Kajsa Bergqvist och Jessica Falkman. För underhållningen stod bandet Fläcken på duken. Kommundirektör Staffan Erlandsson och de tre kommunalråden Michaela Fletcher, Mathias Lindow och Ann-Christine Furustrand fick också en utmaning: den som först provar fem sporter i kommunen vinner. Tillfällena ska filmas och publiceras på Facebook med hashtaggen #denstoraidrottsdagen. 

Moderatorer var Kajsa Bergqvist och Jessica Falkman. På bild sys även Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande.

Sju pristagare

Vid Den stora idrottsdagens prisutdelning utsågs vinnare i
sju olika kategorier med följande motiveringar.

Till Årets lag utsågs Åkersberga bollklubb: P04. För att de lyckats vinna stora segrar och samtidigt hållit ihop gruppen med bra stämning där samtliga spelare, nya som gamla, oavsett nivå, har trivts bra och blir sedda.

Till Årets prestation utsågs Åkersberga tennisklubb: Isac Strömberg. En multiidrottare, världstopprankad i tennis som inte bestämt sig för vilken idrott han skall välja... Hans meritlista är lång men hjärtat till idrotten är ännu större än hans framgångar.

Till Årets talang utsågs Alhaj Taekwondoklubb: Celine Gustafsson. För att ha tagit sig igenom en fantastisk resa och lärt sig mycket om sig själv och sin potential, samt påvisat goda resultat med sina fantastiska förmågor.

Till Årets unga ledare utsågs IFK Österåker Vikings hockey: Ellen Norström. För varmt och omhändertagande sätt i kombination med starkt driv och passionerat engagemang i att stötta och skapa de bästa förutsättningarna för föreningens flickor.

Till Årets inspiratör/peppare utsågs IFK Österåker fotboll: Armend Makolli. För att lyckas kombinera seriös fotboll med lekfullhet, ständigt arbete för att utveckla spelarna - både tjejer och killar. Härlig attityd gentemot våra barn & ungdomar, förmåga som tränare och sitt coola spel på planen: En fantastisk förebild och inspiratör för unga spelare.

Till Årets eldsjäl utsågs Åkersberga Innebandyförening: Ackers Jennie och Patrik Hedström. Åkersberga Innebandy finns till för alla, och en av de stora anledningarna är Patrik och Jennies stora engagemang för personer med funktionsvariation. Söndagsträningarna växer för varje säsong. Alla får spela innebandy och ha roligt tillsammans!

Till Årets inkludering utsågs Åkersberga tennisklubb: Tjejteamet Sophie Silvén & Hilde Carlbom. För att ha synliggjort tjejerna i föreningen genom tjejteamet. Fysträningar, pepparkaksbak, taco-kvällar, utbildning i hur man är en bra idrottskompis, lekar och att ha fantastiskt roligt ger Årets inkludering.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 23 maj 2019
Senast uppdaterad:
tisdag 11 juni 2019