Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Så är Österåkers friidrottsarena öppen

Friidrottsföreningen i Österåker har nu börjat bedriva sin verksamhet på Österåkers nya friidrottsarena. Skolor och övriga verksamheter beräknas kunna börja använda anläggningen från och med våren 2019. Allmänheten har tillgång till arenan under dag- och kvällstid alla dagar i veckan.

Med stor glädje har Åkersberga Sportklubb kunnat börja ha sin verksamhet på Österåkers nya friidrottsarena. Parallellt pågår färdigställandet runt om anläggningen med planteringar, beläggningsarbeten och parkeringsytor, liksom färdigställande av ytterligare några ytor på arenan. Även arbete kring skötselrutiner och anpassningar för olika verksamheter kvarstår.

Övriga verksamheter släpps därför in efterhand. Österåkers kommun räknar med att skolor och andra verksamheter kommer att kunna börja boka in sig för att använda arenan till våren 2019.

Följande gäller för Österåkers friidrottsarena från och med 2018-08-23 och kan komma att revideras:

  • Anläggningen kommer att vara öppen dag- och kvällstid klockan 7–22 både vardagar och helger. Grindarna kommer att låsas på natten.
  • De två innersta löparbanorna är till för rundbanelöpning och går inte att boka av en förening – de är tillgängliga även för allmänheten när arenan är öppen (förutom vid större arrangemang och tävlingar).
  • Friidrottsarenan är primärt avsedd för friidrott.
  • Utifrån tider och standard på gräsplanen, kommer även fotboll och andra verksamheter att kunna planeras in från och med nästa år.
  • Snöröjning kommer inte att ske på arenan.
  • Under öppettiderna klockan 7–22 tänds belysningen automatiskt när det inte finns tillräckligt med dagsljus och släcks automatiskt klockan 22.
  • Arenan har stängt vintertid.

Läs mer:

Nyhet: Nu är Österåkers nya friidrottsarena igång!

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 28 augusti 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 28 februari 2019