Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers nya multihall blir något utöver det vanliga

Plankarta över multihallens placering vid Svinningevägen och Näsvägen med närhet till Åkers Runö station.

I höst sätts spaden i marken för Österåkers kommande stora multihall. Här kommer det att finnas plats för en mängd olika idrotter och aktiviteter.

Det är många som väljer att flytta till vår storstadsnära skärgårdskommun. Österåkers kommun planerar och bygger för att möta den ökade efterfrågan på såväl service och bostäder, som möjligheter till idrottande och friluftsliv.

- Nu infriar vi ännu ett vallöfte genom att vi bygger en hall utöver det vanliga där många idrotter kommer att samlas under samma tak, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Multihallen byggs vid korsningen mellan Svinningevägen och Näsvägen och byggtiden beräknas ta drygt två år. Med sina drygt 11 000 kvadratmeter kommer multihallen att kunna serva många olika föreningar och på dagtid är skolor välkomna. Med kafé och andra sociala ytor blir det en attraktiv mötesplats som blir mer än en sporthall. Här kommer man att kunna hänga för att se på idrott, utöva idrott eller läsa läxor före träning. Bordtennis, gymnastik, basket, cheerleading och friidrott är bara några av idrotterna som kom mer att rymmas här. Detaljplanen möjliggör även för aktiviteter ute. Kommunen fortsätter sin dialog med föreningslivet i den slutliga utformningen.

Åkers Runö blir en knutpunkt

Placeringen av multihallen är strategisk. Hit leder redan idag gång- och cykelbanor och både Roslagsbanans station Åkers Runö och bussar finns nära. I närheten ligger ett gymnasium och flera befintliga skolor samt flera på planeringsstadiet. Området söder om Åkersberga är under utveckling med flera nya och planerade bostadsområden där Åkers Runö pekas ut som en lokal knutpunkt. Den nuvarande infartsparkeringen som finns på platsen kommer att återställas. Det ska vara lätt att ta sig till den nya multihallen.

Detaljplanen för multihallen beslutas av Kommunfullmäktige den 5 mars.

Mer om multihallen.

Många idrottssatsningar 2018

2018 blir ett år fyllt av idrottssatsningar. Hittills i år har kommunen invigt den nya fullstora idrottshallen i Skärgårdsstad och nyligen beslutades att en åretruntanläggning med fullstor konstgräsplan ska byggas i Sjökarby i år. Under året invigs dessutom bland annat den nya friidrottsarenan samt mountainbikebanan och utegym i Hacksta friluftsområde. Dessutom invigs nya ridstigar, Österåkers sportcentrum får ny kylanläggning för bättre is i ishallen och det planeras för en rackethall.

 

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
måndag 26 februari 2018
Senast uppdaterad:
fredag 7 december 2018