Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Höstlov i Österåker

Hösten är här och med den ett efterlängtat höstlov för alla skolelever i Österåker den 29 oktober till 2 november. Tillbringar ni lovet på hemmaplan finns mycket roligt att göra i kommunen.

Redan söndagen den 28 oktober sparkar vi gång höstlovet. Då är det äntligen dags för den prisbelönade föreställningen ”I am Somebody” på Berga teater. Med hjälp av laser, optiska illusioner, videoloopar och en stor portion humor skapar gruppen Sirqus Alfon interaktiv och innovativ scenkonst för internetgenerationen. Nedre åldersgräns är fem år, men föreställningen passar allra bäst för unga vuxna och vuxna. Föreställningen framförs på engelska.

Skapande söndagar

Söndagen den 28 oktober blir det också skapande söndag med en målarkurs på finska och svenska med Jussi Taipaleenmäki på Norrö. Och även söndagen därpå, den 4 november, blir det skapande söndag på Metodverkstan i Åkersberga.

Skrivglädje på biblioteket

På Österåkers bibliotek i Åkersberga kan barn och unga träffa de lokala barnboksförfattarna Angeli Sjöström Hederberg och Carolina Milius-Larsen måndagen den 29 oktober. Det blir högläsning och samtal där barnen under lekfulla former får fundera på vad som är sant, vad de skulle vilja åka om de kunde resa i tiden, samt prova på att skriva en egen bok.

Höstlov med fritidsgårdarna

Fritidsgårdarna i Österåker bjuder på massor av roliga aktiviteter för barn och unga under hela höstlovet. Vad sägs till exempel om kostnadsfri bio på Bio Facklan, teater med Ung utan Pung på Berga teater, eller fritt bad i simhallen?

Under veckan pågår också fritidsgårdarnas ”Hackstacup” i Hackstahallen i Åkersberga, en fotbollsturnering för högstadiet och gymnasiet.

I Hackstahallen kan barn och unga också prova bubble ball andra uppblåsbara aktiviteter. Vads sägs om att till exempel springa hinderbana eller utmana en kompis i bungy run.

Unga kan också prova den populära aktiviteten ”Fångarna på Kastellet” i Vaxholm, samt åka iväg köra paintball i Farsta.

Åk skridskor i ishallen

Under höstlovet kan du också åka skridskor varje dag i Österåkers sportcentrum.

Barn- och familjeaktiviteter i Åkersberga kyrka

I Åkersberga kyrka erbjuds det roliga och kostnadsfria aktiviteter för barn och familjer under måndagen, tisdagen och fredagen. Pingis, spel, barnrum för de yngre barnen, pyssel, pussel, sport- och studsmöjligheter, prova jonglering, skaparverkstad är exempel på aktiviteter som erbjuds. På onsdagen blir det dessutom barnteater med Tant Klaver.

Mer information

Information om fritidsgårdarnas aktiviteter hittar du på fritidsgardarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Övriga aktiviteter kan du läsa mer om i kalendern här på österåker.se/evenemanglänk till annan webbplats.

Redaktör:
Helena Cronberg

Publicerad:
fredag 26 oktober 2018
Senast uppdaterad:
fredag 26 oktober 2018