Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

2018 blir ett riktigt idrottsår i Österåker

Några dagar in på det nya året fick Österåker en helt ny fullstor idrottshall i Skärgårdsstad, ett välkommet tillskott för skola och föreningsliv. Men det var bara början. Under året får vi se en rad idrottssatsningar i kommunen med såväl flera nya anläggningar som en idrottsgala.

För Österåkers kommun är det viktigt att främja idrottsaktiviteter och göra det möjligt för framförallt unga att få en meningsfull och aktiv fritid. I år planeras för en idrottsgala i Österåker.

– Med idrottsgalan vill vi motivera ännu fler unga i kommunen att idrotta. Det blir också en möjlighet att uppmärksamma alla ideella insatser som görs av föräldrar och ungdomar, eldsjälar och goda idrottsprestationer, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande.

Med Skärgårdsstadshallen har Österåker fått sin sjätte stora idrottshall. Här blir det en hall för föreningsliv på kvällar och helger och skolidrott på vardagar. Med nedfällbara läktare och möjligheten att dela av i två mindre hallar blir Skärgårdsstadshallen en flexibel hall med många möjligheter.

Bolltält, multihall och rackethall

Men 2018 bjuder på många fler idrottssatsningar. Inte minst planeras för en invigning i höst av den nya friidrottsarenan vid Österåkers sportcentrum.

Vid Sjökarby planeras byggstart för en ny, fullstor konstgräsplan som även kan användas vintertid tack vare ett övertryckstält. Dessutom planeras för byggstart av en multihall vid Näsvägen. Här kommer det att finnas plats för alltifrån bordtennis, gymnastik, trampolin och cheerleading till friidrott, gym, boule och klättring. Vid Åkersberga IP planeras för en ny rackethall för tennis, badminton och skolidrott.

Mycket på gång i Hacksta

I Åkersbergas centrala friluftscentrum Hacksta händer det också en hel del. Senare i år invigs den nya mountainbikebanan, liksom det nya utegymmet och hinderbanan längs med motionsspåren. Du har väl inte heller missat det nya utegymmet vid aktivitetsparken i Margretelund? Under året planeras också för invigning av de nya ridstigarna i Åkersberga. Alla skridskoåkare får ett rejält lyft tack vare de nya kylrör som ska installeras i Österåkers sportcentrum.

För dig som föredrar lite varmare aktiviteter kanske den nya bastun i Domarudden, som ska invigas i år, blir ett välkommet tillskott.

Redaktör:
Åsa Drakenberg

Publicerad:
onsdag 24 januari 2018
Senast uppdaterad:
tisdag 12 juni 2018