Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sommarklubb tackar för i sommar!

Ledare på Sommarklubb 2017

För andra året kunde sommarlovslediga barn besöka Österåkers kommuns kostnadsfria Sommarklubb vid Kulturknuten i Åkersberga för härliga sommarlovsminnen. Spel och pyssel, idrott, bad och bio fanns med på schemat, nya vänner och kunskaper har upptäckts. Frågor har fått svar och svar har fått frågor. Sommaren har blivit lite somrigare.

Inspirationen till verksamheten kommer från ett bidrag som delas ut till samtliga kommuner i Sverige av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (mucf).

– Sommarklubb är det vi i Österåker bestämt oss för att prova med hjälp av detta bidrag. Det vi ser så här långt är sommarglada barn med fantastiska minnen från fyra veckor där de utmanats, bekräftats och fått dela med sig. Barn som annars kanske inte skulle haft så mycket att göra eller så många att träffa under sommaren, får här möjligheter till båda, säger Lottie Skarstedt, ungdomslots som ansvarar för Sommarklubb tillsammans med fritidsledare Elin Rosén.

Tack!

Österåkers kommun vill tacka all som bidragit till Sommarklubb i år:
”Tack Elin, Diana, Mohammad, Calle och Linn. Ledare på sommarklubb som skapat förutsättningar för en trygg, välkomnande, kreativ och aktiv verksamhet.

Tack Alhaj Taekwondo för generöst bidrag till deltagarnas schema. Många var taggade på att prova Taekwondo och alla fick sina förväntningar mötta och mer därtill.

Tack Arte Capoeira för att ni välkomnade Sommarklubbs deltagare i er magiska värld.

Tack Täby gymnastik för gymnastisk inspiration.Tack Niklas Fischer och Bio Facklan för fantastiskt mottagande av Sommarklubb på biografen.

Tack Jonas och Oxenstiernas för er fina present till Sommarklubbs deltagare: en minigolfrunda; mycket uppskattat!

Tack Mikael Almgren, Almgrens Buss, för suverän service när Sommarklubb skulle till Domarudden och bada.

Tack Anna Skarin och Ida Sköldekrans som hållit i Skrivarverkstad och tecknarkurs.

Mest tack till alla barn som kommit och lekt, pysslat, busat, utflyktat och ätit mellis till det sprutat ur öronen. Det är med tacksamhet vi möter den klokskap, nyfikenhet och glädje ni besitter och sprider omkring er.

Vi ses nästa år!"

Lottie Skarstedt, ungdomslots och ansvarig för Sommarklubb

 

”Jag vill vara på Sommarklubb varje år!”

Citat från en av våra Sommarklubbsdeltagare

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 17 augusti 2017
Senast uppdaterad:
fredag 22 september 2017