Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sommar i stadsparken

Sommaren är här och i Österåker finns mycket spännande att uppleva denna härliga säsong. Inte minst på Ekbacken där Österåkers kommun bland annat arrangerar tre kostnadsfria teaterföreställningar för hela familjen.

2012 inledde Österåkers kommun en upprustning av området kring Åkers kanal för att skapa Stadspark Åkers kanal med sammanhängande gångstråk. När stråket är färdigställt kommer det att sträcka sig från Klappbryggan till Åkerstorp och vara full av natur- och kulturupplevelser.

Den 26 juni inviger Kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher (M) en 350 meter lång grusstig som binder ihop Hackstavägen och Slussen med en träbro över Smedbyån. På plats är också Hans Rockberg från Österåkers hembygdsförening för att guida genom en kulturrunda som avslutas på Ekbacken med fika och musik.

Men innan dess, den 23 juni, anordnas traditionsenligt midsommarfirande för hela familjen på Ekbacken klockan 13-16. Längre fram, den 15 juli, hålls den populära 50-talskvällen med Åkersberga revyn här och den 17-20 augusti firar Kulturföreningen Livat tio år med föreställningar och allsång.

Scensommar

I augusti är det också dags för Scensommar, ett program med kostnadsfria teaterföreställningar på Ekbacken med Parkteatern och Kullehusteatern. Den 16 augusti bjuds det på barnföreställning med Marionetteatern, som en del av Parkteaterns utbud. Föreställningen ”Var är vargen- en annan Rödluvan” är en enmansshow där de retsamma handdockorna skojar med publiken. Föreställningen är från 4 år och uppåt. Den 22 augusti gästas Ekbacken av Kullehusteatern och föreställningen Madame Tartuffe av Molière. Pjäsen skrevs 1664 och i sommar spelas den i en annorlunda tappning med en Madame Tartuffe men med tidstrogna kostymer.

Sist ut i Scensommar är Parkteatern som den 29 augusti intar Ekbacken med ”The Visitors - A Tribute to ABBA”. Tiomannabandet The Visitors har hyllat ABBAs låtskatt i snart tio år och efter många slutsålda föreställningar i USA kommer nu delar av bandet till Parkteatern och Ekbacken.

Fler sommarfavoriter

Österåkers kommun stödjer även andra sommarfavoriter såsom ”Huldrans natt” i juni och juli, ”Wiraspelen” i juli och ”Northern Light Graffiti” i augusti. Missa inte heller att rösta på din favoritfilm i Åkersberga filmfestival. Det gör du på www.fritidsgardarna.se/ filmfestivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster fram till den 23 augusti. Den 25 augusti presenteras vinnarna under en filmgala på Berga teater. Mer information om sommarens evenemang, hittar du i kalendariet på startsidan.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 13 juni 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 9 augusti 2017