Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers kommuns Kulturpris 2017 tilldelas Michael Fant

Pristagare Michael Fant, kultur- och fritidsförvaltningens chef Eva Wiström samt Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mathias Lindow (L).

Österåkers kommuns Kulturpris på 10 000 kronor tilldelas Michael Fant.

Pristagaren utsågs av Kultur- och fritidsnämnden och delades i år ut för 22:e året vid en ceremoni på Österåkers bibliotek.

Motiveringen löd:

”För hans stora engagemang för scenkonsten i kommunen. Genom åren har han satt ihop fina program för Kulturföreningen i Österåker med bland annat Soppteater och samtal i kultursoffan med olika kulturpersonligheter. Initiativtagare till musikalproduktionen ”Stoppa Världen! – Jag vill stiga av” som hade premiär på Berga teater i januari 2017. Med oräkneliga timmar av ideellt arbete har han satt Österåker på kulturkartan. Michael Fant är en värdig mottagare av Österåkers kommuns kulturpris 2017.”

Om Österåkers Kulturpris

Österåkers kommuns kulturpris utdelas till belöning till person som gjort en värdefull insats inom något konstnärligt område som teater, musik, dans, film foto, musei- och utställningsverksamhet, bildkonst, konsthantverk eller inom annat kulturellt område som bildningsverksamhet, hembygdsvård, lokalhistorisk forskning, naturvård eller annan samhällelig insats. Prissumman är på 10 000 kr.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Publicerad:
fredag 15 december 2017
Senast uppdaterad:
fredag 15 december 2017