Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ny skulptur vid Åkers kanal av Tomas Lacke

Österåkers kommun får en ny skulptur vid Åkers kanal. Konstnären heter Tomas Lacke.

Skulpturen är i stål och heter Nuna. Mer än så vill Tomas Lacke inte riktigt avslöja.

- Frågan kommer väl att komma vad den betyder och vad den symboliserar för något. Det kanske är det som är lite roligt! Jag tänker inte berätta det. Men efter, kanske tio, femton promenader, så kanske någon kommer att se vad det är för något.

Platsen där skulpturen är placerad är väldigt personlig för Tomas Lacke.

- Jag har ett galleri precis där, säger Tomas Lacke och pekar på gamla Carlssons möbler på andra sidan kanalen.

- Det var min morfars bror som startade möbel-Carlsson, där galleriet ligger idag. Sen har jag växt upp här, jag och mina vänner. Vi har fiskat här.... Min pappas bilverkstad låg här. Man har ju i princip bott på den här platsen.

- Det är extremt kul att skulpturen växer upp just här. Bättre plats kunde jag inte hitta. Jag är jätteglad, säger Tomas Lacke.

Österåkers skulpturpark

Kanalparken är Österåkers skulpturpark. Snart kommer ytterligare en skulptur på plats, då av konstnären Mats Åberg. Kultur- och fritidsförvaltningen och Samhällsbyggnadsförvaltningen samverkar kring offentlig utomhuskonst i kommunen. Tillsammans planeras för nya konstverk även under 2018.

Kultur- och fritidsförvaltningen arrangerar varje vår en konstvandring för den som vill veta mer om konsten kring Kanalparken.

Redaktör:
Linda Gelin-Nielsen

Publicerad:
tisdag 26 september 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 4 oktober 2017