Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kom med på det sverigefinska sommarlägret!

Kom med på ett fartfyllt familjeläger på vackra Björkö den 18-21 juni 2017. Bilderna är från förra årets sommarläger.

Finska föreningen i Åkersberga anordnar ett familjeläger i samarbete med Norrtälje finska förening, Roslagen Kalevala och Norrtälje- och Österåkers kommuner.

Institutet för språk och folkminnen har beviljat projektbidrag i sitt arbete för att stödja de nationella minoritetsspråken. Merkostnader delas med Österåkers- och Norrtälje kommuner.

Lägret är för dig som är intresserad av finska och meänkieli. Vi har aktiviteter för hela familjen och du som är över 9 år kan delta själv. Vi använder finska-och meänkieli så mycket som möjligt och svenska vid behov. Du behöver inte kunna språken, utan att du är intresserad av språken och kulturen.

Vårt sommarläger har varit en uppskattad aktivitet, där barn, unga och vuxna deltagare har fått njuta av glada lägerdagar. Ledarna tar hand om lägerverksamheten. Det finns massor av olika aktiviteter både för de små och stora deltagarna.

Deltagarna delas in i åldersgrupper, som sedan deltar i de olika aktiviteterna under lägerdagarna. Alla aktiviteterna planeras utifrån deltagarnas ålder och kunskaper. Under lägerdagarna får du prova på och njuta av roliga aktiviteter som musik, yoga, målning, bakning, simning, bastubad och mycket annat roligt.

På kvällarna finns det utrymme för spel, lek och grillning.

Ledare på lägret är än så länge: Tanja Kortelainen, Aino Myllykangas, Lea Vaattovaara och Heli Kivimäki Hedin som husmor. Kocken heter Aulikki Lundgren. Daniel Särkijärvi kommer och pratar om meänkieli för stora och små. 

I år är vi på Björkö, Norrtälje: http://www.bjorkogarden.se/öppnas i nytt fönster 

Dit är det ungefär 1 timme och 30 minuter i bil från Åkersberga och 1 timme från Norrtälje. Resa anordnas efter behov.

Kom och njut av glada lägerdagar i trevlig gemenskap och aktiviteter tillsammans med oss. Anmäl dig senast 30 maj, det är begränsat med platser.

Pris och anmälan

Kostnad: 400 kronor per person och medlemskap i Åkersberga finska förening. Deltagarna är försäkrade via Sverigefinska riksförbundet RSKL därför behöver deltagarna vara med i Åkersberga finska förening. Föräldrar, mor/farföräldrar och vänner kan också vara med.

Åkersberga finska förening medlemsavgift 2017: 100 kr barn, 200 kr/vuxen över 18 år, 300 kr/familj, betalas till bankkonto. Bg 700-6653. Anteckna namn, adress och födelsedatum!

Betalning: 400 kr per person till samma bankgiro. Under 3 år gratis. Kom ihåg namn och födelsedatum. I avgiften ingår all mat och övernattning. 

Anmälan:

Österåkers kommun: lea.vaattovaara@osteraker.se

Norrtälje kommun: heli.kivimaki-hedin@norrtalje.se

Suomeksi - på finska

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 3 mars 2017
Senast uppdaterad:
onsdag 24 maj 2017