Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Höst på nyrenoverade Berga teater

Berga teater har renoverats och fått en mysigare foajé med kafé samt ny ljud- och ljusutrustning. Under hösten finns flera chanser att ta del av den nyinvigda teatern i Åkersberga.

Den 21 oktober nyinvigdes Berga teater av kommunalråd Mathias Lindow(L) och många var på plats för att ta del av de förbättringar som genomförts här. Foajén har fått teaterenliga röda sammetsdraperier, nya möbler, stämningsfull belysning samt Kafé Foaje där kaffe och godsaker kan serveras. Ny teknik i form av ljud och ljus ger nya möjligheter och ett nytt ljusbord är installerat.

–Det går att göra så mycket med det nya scenljuset och nu är tekniken mycket bättre placerad i lokalen, vilket gör det enklare att arbeta med det, berättar Lennart "Fridde" Nerman, som tillsammans med Katja Öhman arbetat intensivt med renoveringen av teatern sedan december 2016.

–Vi är också glada för kafét där människor kan mingla och så väntar vi på nya stolar inne vid scenen, de kommer att bli mycket skönare att sitta på, säger Katja Öhman.

Höstens repertoar

Berga teater är full av liv under hösten med föreställningar för alla åldrar. Här är några exempel på utbudet, mer information finns i kalendariet på vår startsida.länk till annan webbplats

27/10 Jazzkonsert med Peter Asplund, Annie Hedin & Cj Big Band

28/10 Fordringsägare av August Strindberg med Görel Crona

11/11 Barnteater Babblarna- första musikalen

20/11-24/11 Filmfestivalen för mänskliga rättigheter: för skolelever

9/12 Tangofest med Darya och Månskensorkestern.

Redaktör:
Patrik Gosenius

Publicerad:
torsdag 26 oktober 2017
Senast uppdaterad:
tisdag 31 oktober 2017