Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Film som sommarjobb

I sommar har runt 80 ungdomar från sex olika kommuner i länet, däribland Österåker, haft film som sommarjobb tillsammans med handledare från Film Stockholm. Österåkers bidrag är ”Filmen om att göra film”.

– Film är en av våra främsta källor till både underhållning och information. Det är också verktyg för kommunikation, social interaktion och propaganda, en växande näring, ett universellt språk och en konstform. Syftet med uppdraget Filmen om att göra film, är att genom filmmediet, ge tips och råd för den som vill utveckla sitt filmskapande, säger näringslivsassistent Ann- Catrin Skogström, som är ansvarig för sommarjobb i Österåkers kommun.

Filmskaparna har fått teknik, mentorskap och tre veckor på sig att skapa sina filmer. I Österåker har ungdomarna lånat utrustningen genom Film i Österåkers satsning Reel You. Genom Reel You kan alla som vill utveckla sitt filmskapande och skapa film på egen hand, låna teknikutrustning såsom kameror, stativ, ljus och ljusutrustning på fritidsgården Bergagården. Läs mer om Reel you här ( länk)

Den 13 oktober premiärvisas sommarfilmerna på Filmhuset i Stockholm. Här kan du se ” Filmen om att göra film”.

Film som sommarjobb arrangeras av näringslivsenheten i Österåkers kommun i samverkan med Film i Österåker, en förvaltningsövergripande verksamhet där kultur- och fritidsförvaltningen, näringslivsenheten och fritidsgårdarna samverkar kring film för och med unga i kommunen. Från Stockholms läns landsting medverkar Film Stockholm och EU-projektet RIBS- Rolling Images in Business Startups.

Redaktör:
Linda Gelin-Nielsen

Publicerad:
torsdag 5 oktober 2017
Senast uppdaterad:
torsdag 5 oktober 2017