Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Aktiv sommar i Järnvägsparken

Intill Åkersberga station ligger Järnvägsparken, fylld av ros- och perennplanteringar. I sommar anordnas en mängd kostnadsfria aktiviteter för hela familjen i denna gröna oas.

Sommaren 2016 inledde Österåkers kommun ett samarbete med flera aktörer för att fylla Järnvägsparken med spännande idrotts- och kulturaktiviteter. Aktiviteterna blev snabbt populära och i år utökas samarbetet med fler aktörer för att främja möten i alla åldrar. Liksom förra året är alla aktiviteter kostnadsfria.

Välkommen!

Planerade aktiviteter i sommar

Sagoläsning och lek med sommararbetande ungdomar, måndag till fredag klockan 8–12 från 19 juni–18 augusti.

Musikuppträdande med Roslagsbälgarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster onsdagen den 14 juni klockan 19–21.

Spontana musikuppträdanden med sommararbetande studenter från musikskolor som spelar i flera parker, på badplatser och på torget i Åkersberga centrum. De är i Järnvägsparken torsdagar klockan 13.30 15 juni–17 augusti.

Yoga med Yogaranchlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, fredagar klockan 15–16 från 2 juni–11 augusti. Aktiviteten flyttas till klubbens träningslokaler på Kungsängsbryggan 6 vid regn. Ta med egen yogamatta.

Medicinsk Yoga med Medicinsk Yoga i Åkersberga, länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstertorsdagar klockan 18–19 från 8 juni–10 augusti. Aktiviteten flyttas till klubbens träningslokaler på Runöbacken 133 vid regn.Ta med egen yogamatta.

Gymnastik med Gym och Motion,länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster måndagar klockan 18–19,12 juni–7 augusti. Ta med egen gymmatta.

Gymnastik med Friskis och Svettislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, tisdagar klockan 19-20, 6–27 juni. Ta med egen gymmatta.

Kampsport med Kaizenkailänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för alla vuxna, ungdomar och barn från 8 år. Onsdagar klockan 19–20 från 31 maj–16 augusti. Aktiviteten flyttas till klubbens träningslokaler på Hackstavägen 9 vid regn.

Tennisvecka med Åkersberga tennisklubb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Prova på att spela tennis måndag till fredag klockan 12–15, 14–18 augusti.

Kika också gärna i evenemangskalendern för fler tips.

Evenemangskalendern

Mer information

Har du frågor om sommarens evenemang i Järnvägsparken? Kontakta Gisela Holmgren: gisela.holmgren@osteraker.se.

Du kan också kontakta föreningarna direkt, klicka på deras namn här ovan.

Redaktör:
Väg- och trafikenheten

Publicerad:
torsdag 18 maj 2017
Senast uppdaterad:
tisdag 18 juli 2017