Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Unik dansföreställning på Siaröfortet

Fotograf: Hans Skoglund

Fotograf: Hans Skoglund

Lördagen den 3 september spelas den unika dans- och musikföreställningen Mandom, mod och morske män i det spännande betonglandskapet vid Siaröfortet på Kyrkogårdsön nära Ljusterö. Ensemblen består av professionella dansare och musiker samt ungdomar från Österåkers kommun och Stockholms stad.

Koreografen Lotta Gahrton hämtar inspiration från mellankrigstidens Sverige i en föreställning där publiken följer dansare och musiker i fortets olika rum. När Siaröfortet byggdes i början av 1900-talet anpassades det för ett krig på sjön, men när försvarsanläggningen väl stod färdig kom hotet istället ovanifrån, från luften. Hur försvarar man sig i en värld som ständigt förändras? Vem försvarar vi oss egentligen emot?

Föreställningen Mandom, mod och morske män hade sin urpremiär på Siaröfortet 2004, och spelades även 2005. Den specialskrivna musiken framförs av Swing Sling Brass och musiker från Blåsarsymfonikerna.

Mandom, mod och morske män är en spännande satsning där ungdomar från Österåker och Järva genom kultur möts i en föreställning om en värld i förändring. Siaröfortet ger berättelsen en unik koppling bakåt i tiden till en tid när det var svårt att förutspå de stora förändringar i samhället som väntade. Idag blir det nödvändigt att stanna upp och reflektera över vad som händer och vart vi är på väg, säger Mathias Lindow (L) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Föreställningstider: Lördag 3 september klockan 13 och klockan 19.30.

Biljetter: Visitroslagen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster tel: 076-765 06 60.


Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 26 augusti 2016
Senast uppdaterad:
tisdag 15 november 2016