Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Österåkers kommuns Kulturpris 2016 tilldelas Bo Zetterlund

Birgit Lindholm , Eva Wiström, Mathias Lindow och pristagare Bo Zetterlund. Fotograf: Agneta Johansson

Österåkers kommuns Kulturpris på 10 000 kronor tilldelas skärgårdsprofilen Bo Zetterlund.

 I år har 19 personer och organisationer nominerats till Österåker kommuns kulturpris. Pristagaren utsågs av Kultur- och fritidsnämnden och delades i år ut för 21:e året vid en ceremoni på Österåkers bibliotek.

Motiveringen löd:

En eldsjäl som ger röst åt skärgården. Bo Zetterlund initierade tillkomsten av Ljusteröposten, en tidning för vilken han är redaktör och ansvarig utgivare. Han är en drivande kraft och röst i Ljusterökören och har medverkat till att skapa nya välklingande traditioner i Öarnas egen lucia. Bo Zetterlund har under de senaste åren lockat och utmanat ett antal seniorer på Ljusterö att utforska skrivandet som uttrycksmedel. I en skrivarcirkel har han lotsat dem genom olika litterära genrer och sett till att deras alster getts ut i bokform. Antologin ”Berättare på ön” är en inspirerande läsning som påminner oss om att det i varje människas liv finns stoff och uppslag till många olika berättelser, både glädjande, sorgliga och djupt gripande. Bo Zetterlund är en värdig mottagare av Österåkers Kulturpris 2016.

Om Österåkers Kulturpris

Österåkers kommuns kulturpris utdelas till belöning till person som gjort en värdefull insats inom något konstnärligt område som teater, musik, dans, film foto, musei- och utställningsverksamhet, bildkonst, konsthantverk eller inom annat kulturellt område som bildningsverksamhet, hembygdsvård, lokalhistorisk forskning, naturvård eller annan samhällelig insats. Prissumman är på 10 000 kr.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
fredag 9 december 2016
Senast uppdaterad:
fredag 16 december 2016