Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Byggstart för ny friidrottsanläggning

Den 22 september tog friidrottande ungdomar från Österåker det första spadtaget för en friidrottsarena vid Österåkers sportcentrum i Åkersberga.

Den nya friidrottsanläggningen byggs av Armada Fastighets AB och får åtta löparbanor, fyra längdhoppsgropar, kastgrop, omklädningsrum, en stor läktare samt kafeteria och ska hålla SM-standard. Den ger ökade möjligheter för föreningar och skolor som vill bedriva idrott, samt för större cuper och tävlingar som kommer att kunna hållas i kommunen.

Markarbetet har nu inletts och anläggningen beräknas stå färdig hösten 2017.

–Det är fantastiskt roligt att allt nu är klart för byggstart och att vi får friidrottsarenan på plats om ett år, säger Michela Fletcher(M), Kommunstyrelsens ordförande, som tillsammans med Armadas VD Leif Blomquist inledningstalade i samband med första spadtaget.

Läs mer om den nya friidrottsarenan via länken till höger.

Ytterligare nya idrottshallar

Samtidigt planeras ytterligare nya inomhushallar i Österåker. Vid Skärgårdstadsskolan ska en idrottshall stå färdig hösten 2017.

I Fredsborg planeras en idrottshall med invigning våren 2018 och till hösten 2018 beräknas en ny multihall vid Näsvägen att stå klar. Den ska bland annat rymma basket, innebandy, gymnastik, cheerleading och löpning.


Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
torsdag 22 september 2016
Senast uppdaterad:
fredag 23 september 2016