Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Tips för landkrabbor

I Österåker kan du få skärgårdskänsla även på fastlandet. Här finns badplatser för alla smaker.

Oas i den inre skärgården

Näsuddens naturreservat är en oas i Österåkers inre skärgård där du upplever ett kulturlandskap med stor omväxling. Du kan vandra genom landskapet och upptäcka både orkidén Adam och Eva och se havsörn innan du når halvöns ände med storslagen utsikt över Trälhavet. Ta med badkläder för du kommer att hitta små smultronställen efter vägen som inbjuder till sol och bad.

Bada i havet

I Österåker finns det gott om badplatser. Vill du ha det lite varmare rekommenderas någon av sjöarna. Drängsjön ligger vackert i naturområdet Domarudden med barnvänlig sandstrand, klippor och lekplats, samt beachvolley- och fotbollsplan i anslutning till den närbelägna friluftsgården. Garnsviken bjuder också på barnvänlig sandstrand och även en badbrygga. För att den riktiga sommarkänslan ska infinna sig krävs dock ett dopp i havet. Breviksbadet vid Trälhavet är det största havsbadet med både klippor och sandstrand. Här finns också en särskild avdelning för naturister. Ett räcke ner i vattnet underlättar för rörelsehindrade. Österskärs havsbad ligger endast en kort promenad från Roslagsbanans slutstation Österskär. Badet består av en lång inbjudande sandstrand med badbrygga och klippor. Här finns lekplats för barnen och en restaurang som ordnar musikaftnar och andra evenemang.

Text: Pia Runfors.
Tipsen kommer från Emelie Wengse och Marie Schinkler på Information Österåker. Besök gärna Information Österåker i Åkersberga centrum för fler tips på saker att se och göra i Österåker.

Redaktör:
Catharina Rissel

Publicerad:
måndag 15 juni 2015
Senast uppdaterad:
tisdag 22 november 2016