Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Teaterverkstan, en fredag i januari, klockan 13.38.

Det är fullsatt i den lilla lokalen Teaterverkstan bakom Berga teater i Åkersberga. Här spelar teatergruppen Ukumbi upp sin föreställning Förtrollad frukt för en trollbunden publik.

Föreställningen bygger på en afrikansk folksaga som bearbetats för att passa de fem skådespelarna Peter Nelson, Daniel Pettersson, Natalie Molén, Petra Lööf och Maria Gardner. Gruppen har tillsammans röstat om vilken saga de ska spela och bestämt vilka roller de ska ha. Idén till en teatergrupp kommer från Frida Samuelsson, dramapedagog och dagen till ära sufflös.

– Jag frågade runt på Knopen vilka som var intresserade och de här fem nappade. Vi har jobbat ihop sedan augusti och haft otroligt kul. Det här är bland det roligaste och härligaste jag gjort. Skådespelarna är så ärliga och omtänksamma.

Knopen är en daglig verksamhet som ligger i centrala Åkersberga. Föreställningen har involverat de flesta på verksamheten med allt från att sy kostymer och rigga ljus till att bygga ett stort träd i papier-maché och köra mat till skådespelarna.

– Det är underbart att spela inför publik. Vi har repat mycket och det är så roligt när det kommer mycket folk. Och Frida är underbar, säger Petra Lööf som spelar
Lejonet.

– Ja, det roligaste är att ha uppspelning, säger Natalie Molén som spelar den kloka Sköldpaddan.

Maria Gardner spelar pjäsens hjälte, den lilla haren.

– Det roligaste är att skutta!


Text: Sofia Hällsten Foto: Annika Af Klercker

Artikeln är hämtad från Magasin Österåker nr 1 2015.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
onsdag 1 april 2015
Senast uppdaterad:
tisdag 7 juni 2016