Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ny satsning på Film

Österåkers kommun har fått bidrag från Svenska Filminstitutet, som gör att kommunen kommer kunna satsa på film under 2015. Barn och unga kommer att kunna se samt skapa film.

Österåkers kommun har fått beviljat bidrag från Svenska Filminstitutet. Det ger kommunen möjligheten att kunna erbjuda kommunens medborgare olika filmupplevelser.

Österåkers kommun kommer att ha skolbio under vår- och höstterminen. En ny satsning i år är att barn som är 5 år kommer kunna erbjudas förskolebio. Minibio som har blivit populärt kommer att fortsätta på Österåkers bibliotek. Den nya satsningen på film ger även möjligheten att kunna erbjuda temadag med inriktning film med föreläsning för högstadie- och gymnasieungdomar.  

Åkersberga Filmfestival 2015

Österåkers egna filmtävling "Åkersberga filmfestival 2015" kommer tillbaka för andra året i rad. Filmtävlingen kommer att pågå mellan 1 mars - 15 maj. Filmtävlingen kommer att innefatta Mobilfilmsrally, Filmgala med workshop i samverkan med Bergagårdens filmgrupp och IT- Gymnasiet i Åkersberga.

Filmstödet från Svenska Filminstitutet gör att Österåkers kommun kommer under perioden mars - april att kunna erbjuda högstadiestadieskolor och gymnasier filmpedagoger, för de elever som vill vara med i kommunens filmtävling. De bidrag som har gått vidare i filmtävlingen, representerar Österåker i den länsomfattande filmfestivalen STOCKmotion. Den är den 2-3 oktober, där skolfilmerna visas 2 oktober på Filmhuset i Stockholm. Lördag 3 oktober tävlar filmer från Åkersberga filmfestival på STOCKmotion.

Redaktör:
kulturochfritid

Publicerad:
tisdag 3 februari 2015
Senast uppdaterad:
tisdag 7 juni 2016