Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Ny friidrottsanläggning möjliggör svenskt mästerskap

Ett nytt beslut har fattats i arbetet med att bygga en helt ny friidrottsanläggning vid Österåkers sportcentrum i Åkersberga. Förfrågningsunderlaget är godkänt och anläggningen byggs för att möjliggöra ett svenskt mästerskap här.

Kommunstyrelsens arbetsutskott, KSAU, beslutade onsdagen den 15 juli att godkänna förfrågningsunderlaget för friidrottsanläggningen, där det framgår vad som köps och vilka krav som ställs på det som köps. Godkännandet innebär att Österåkers kommun nu kan gå vidare med att upphandla byggnationen av en arena av SM-standard.

– Det är glädjande att ett enigt arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget framtaget av tjänstemän och konsulter i samverkan för att få en attraktiv friidrottsanläggning för barn och ungdomar i Österåker, säger Michaela Fletcher (M), Kommunstyrelsens ordförande

I ett första steg ska en helt ny friidrottsanläggning byggas med löparbanor, kastgrop, belysning, samt omklädningsrum. Friidrottsarenan anläggs på ett sådant sätt att den anpassas efter en kommun som växer. Med den nya friidrottsanläggningen skapas en ökad möjlighet för föreningar och skolor som vill bedriva idrott, samt för större cuper och tävlingar som kommer att kunna hållas i kommunen.

Redaktör:
Linda Hultberg

Sakkunnig:
Katrin Bauer
Publicerad:
onsdag 22 juli 2015
Senast uppdaterad:
tisdag 22 november 2016