Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Pedagogstöd och handledning

Specialpedagoger på Språkverkstan åker ut till arbetslag i skolor och förskolor och handleder utifrån en frågeställning eller dilemman som pedagogerna har hamnat i.

Handledning från Språkverkstan

I vårt pedagogiska uppdrag som beskriver arbetet med barn i behov av särskilt stöd behöver man ibland få syn på andra arbetssätt som underlättar mötet med barnet. Genom handledning eller konsultation, enskilt eller i grupp, kan du få nya perspektiv på dilemman som du kan ställas inför.

Specialpedagoger på Språkverkstan åker ut till arbetslag i skolor och förskolor och handleder utifrån en frågeställning eller dilemman som pedagogerna har hamnat i. Frågeställningen skickas via befintlig blankett till Språkverkstan innan handledningen.

Rektor och förskolechef skickar  in en beställning på handledning från Språkverkstan genom denna blankett.PDF

Handledning som utgår från Metodverkstan

Handledningen som sker ihop med barngrupp är metodikinriktad, det vill säga att fokus är på hur ett lärande samspel kan se ut i praktiken. Dessa handledda besök ska utgå ifrån den inbokade verksamhetens behov vilket diskuteras vid bokning. Bokning sker via formulär. Ni blir därefter kontaktade av Frida Samuelsson för att komma överens om lämplig tid. Anmälan till Metodverkstanlänk till annan webbplats

Konsultationer kring Lärmiljön

Förskolor och förskoleklass kan också anmäla sig till konsultativt stöd kring lärmiljöer. Man kan exempelvis välja att förlägga möten i Metodverkstans inspirerande lokal och ha med Frida Samuelsson som pedagogiskt “bollplank” eller önska ett besök ute i sin verksamhet. Varje förskola får ett skräddarsytt upplägg efter sina behov med uppföljning och stöd. Konsultationen kring lärmiljöer ska främja arbetet med att göra läroplanen synlig och levande i verksamheternas miljöer. Använd gärna formuläret nedan för att få kontakt med Frida om ni är intresserad av stöd i arbetet med era lärmiljöer.

Anmäl dig till handledning i Metodverkstan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Redaktör:
Tomas Jansson

Senast uppdaterad:
torsdag 4 juni 2020