Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Geogebra workshop 20/8

Alla mattelärare i Österåkers kommun erbjuds att deltaga vid en heldags kostnadsfri fortbildning vid Pedagogcentrum, i det digitala verktyget Geogebra.

Geogebra är antagligen världens mest använda program för att visualisera matematik. Det finns starkt forskningsstöd från bland annat Skolforskningsinstitutet för att skolor som använder just denna typ av digitalt verktyg förbättrar elevernas kunskaper.

Kursledare är Anders Karlsson och Svetlana Yus, som hållit liknande utbildningar åt många kommuner.

Geogebra ligger i linje med vad Österåkers Mattelärarnätverk vill satsa på. Vi planerar att fortlöpande använda verktyget under kommande läsår och vår förhoppning är att någon vid varje skola vill få en grundläggande utbildningar under året.

Geogebra är avancerat, MEN det finns många färdiga övningar som kan användas direkt i klassrummet efter kursen. Vi planerar att under läsåret samla ett antal färdiga Geogebra-filer i ett bibliotek för lärare i Österåkers kommun, detta kan vara till exempel fördjupningsmaterial, stödmaterial etc.

Lärare behöver godkännande från chef för att anmäla. Några av kommunens skolor har andra stora aktiviteter inplanerade 20 augusti som måste prioriteras.

Tid: Måndag 20 augusti klockan 08.30-16.30
Plats: Pedagogcentrum
Entréavgift: Fritt för alla lärare i Österåker
Anmälan: LÄNK TILL ANMÄLANlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Bindande!
Arrangör: Österåkers mattelärarnätverk
Mer information:
Vänligen kontakta Tomas Fridström

Redaktör:
Martin Andersson

Publicerad:
tisdag 19 juni 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 16 augusti 2018