En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Erasmus+

Erasmus+ är namnet på EU:s nya program för utbildning, ungdom och idrott

Här på Österåkers gymnasium har vi ansökt om och fått beviljat av Europeiska Kommissionen och Universitet och högskolerådet att leda ett tvåårigt samarbetsprojekt (2014-2016) med skolor i Benidorm i Spanien och i Milano i Italien. Tema för vårt projekt är Y.E.S. – Youth Empowering Skills for the 21st Century och handlar om socialt entreprenörskap och är kopplat till EU:s utbildningspolitiska mål.

I projektet ingår bl.a. att knyta lokala kontakter med näringsliv och kommun. Vi är 22 elever och tre lärare från alla våra nationella program som deltar. Partnerskapet ger oss möjlighet att utveckla kvaliteten inom utbildningen. Det handlar om utveckling och överföring av arbetssätt, lösningar och metoder kompetensutvecklingsinsatser och erfarenhetsutbyten samt att främja nyckelkompetenser som till exempel entreprenörskap.

Våra elever kommer att ha kontakt och samarbete genom IKT och utbytesresor med de ca 90 elever från de andra skolorna som är involverade i projektet. Hittills har eleverna varit på Erasmus+ konferenser i Spanien och i Italien. Två utbyten kvarstår: Spanien i november 2014 och här i Sverige i april 2016.

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
söndag 21 augusti 2016