En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Samarbete

Österåkers gymnasium har ett aktivt samarbete med olika organisationer som ger motivation till våra elever.

Vetenskapens Hus

Österåkers gymnasium har ett samarbete med Vetenskapens Hus. Stockholms universitet och KTH är ägare. Våra elever på ÖG har här en möjlighet att delta i lektioner, laborationer och andra hands on-experiment inom områdena biologi, fysik, kemi, matematik och teknik. Verksamheten sker i två lokaler Alba Nova universitetscentrum och Naturens Hus i Bergianska.

Det finns också en möjlighet att få genomföra stora delar av sitt gymnasiearbete med handledning av forskarstudenter på Vetenskapens Hus.

E-twinning

Österåkers gymnasium har ett samarbete med E-twinning. E-twinning erbjuder en plattform för skolpersonal (lärare, skolledare, bibliotekarier, osv.) i något av Europas länder, där de kan kommunicera, samarbeta, utveckla projekt, dela sin skolvardag; ja, helt enkelt vara en del av den mest spännande skolgemenskapen i Europa.

eTwinning främjar skolsamarbete i Europa via informations- och kommunikationsteknik (IKT) genom att erbjuda stöd, verktyg och tjänster. I eTwinning finns även möjligheter till kostnadsfri och kontinuerlig online professionell utveckling för utbildare.

För mer information klicka här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Diplomerad Gymnasieekonom

Vi samarbetar med certifieringsorganet för Diplomerad Gymnasieekonom. Du har möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom om du går ekonomiprogrammet och läser vissa kvalificerade kurskombinationer. De krav som ställs för att bli diplomerad gymnasieekonom har utarbetats i samarbete med gymnasieskolor, högskolor, universitet samt representanter för arbetsgivare (diplomerad gymnasieekonom utgår läsåret 2018/2019).

UF – ung företagsamhet

Du kommer att driva egna verklighetsbaserade företag, -starta-driva-utveckla-avveckla verksamheten. Samarbete sker med näringslivet i kommunen och närliggande regioner.

Karolinska institutet

Mentorship program Lin-KI!
Österåkers gymnasium deltar i ett mentorships program på Karolinska Institutet. En elev i NA3, Cajsa Fredriksson, är uttagen att under oktober-december följa olika forskare på deras lab, besöka ett medtech företag och delta i olika workshops på biomimicry och forsknings seminarium.
Ansvarig för mentorsprogrammet är Aileen Gracias på KI

Österåkers golfklubb

Nationell idrottsutbildning i golf. För att driva utbildningen behövs godkännande från Golfens specialidrottsförbund och Skolverket.

Skånsta Ryttare

Vi samarbetar med Åkersberga Ridcenter, Skånsta Ryttare. På anläggningen finns välutbildade ridlärare, stall med 50 hästar, stort ridhus och utebana.

ÅBK

Vi samarbetar med ÅBK och vi har ett "lokalt certifierat fotbollsgymnasium", vilket är ett kvitto på att utbildningen bedrivs på ett utvecklande sätt och leds av steg tre instruktörer.

ÅIBF

Vi samarbetar med Åkersberga Innebandyförening och kvalificerade innebandyinstruktörer. Du går innebandyförbundets grundutbildning och Blå utbildning. Samtidigt knyts du till ÅIBF:s lag med möjlighet att utöva ditt ledarskap på ett "riktigt" lag.

Mentorship program Lin-KI

Österåkers gymnasium deltar i ett mentorships program på Karolinska Institutet. En elev i NA3, Cajsa Fredriksson, är uttagen att under oktober-december följa olika forskare på deras lab, besöka ett medtech företag och delta i olika workshops på biomimicry och forsknings seminarium. Ansvarig för mentorsprogrammet är Aileen Gracias på Karolinska institutet.                

 

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
onsdag 21 februari 2018