En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Om skolan

Österåkers gymnasium, ÖG, är en skola som satsar på kvalitet, kunskap och framtid.

Vi finns, sedan 2010, i ljusa, öppna lokaler i centrala Åkersberga (fem minuter från Roslagsbanan). Det är en trivsam och lagom stor skola där alla elever blir sedda och personligt bemötta av vår personal och lite extra av vår husfar som hjälper till med det mesta.

ÖG har många duktiga lärare som hela tiden jobbar för att utveckla sin undervisning så att alla elever kan utvecklas så långt som möjligt, bl a genom språkutvecklande arbetsmetoder, vilket har betydelse för alla ämnen. Det är också viktigt att alla elever lär sig att ta ansvar för sin utbildning och lär sig att man kommer långt med sin inställning till sina studier. Vi vill att lärandet ska vara synligt och så tydligt som möjligt för varje enskild elev. Vi arbetar med sammanhållen läsning och elevledda utvecklingssamtal och alla elever har en egen dator.

ÖG har idag ca 670 elever och 70 personal fördelade på fyra nationella program samt introduktionsprogram.

Samhällsprogrammet satsar på socialt entreprenörskap som handlar om arbete med nyskapande idéer som är till nytta för andra människor.

Ekonomiprogrammet är engagerat i Ung Företagsamhet (UF) och har fått flera fina utmärkelser de senaste åren.

Natur- och Teknikprogrammen är knutna till Vetenskapens hus som ägs av KTH och Stockholms universitet.

ÖG har flera idrottsprofiler där vår golfprofil är en nationell idrottsutbildning (NIU) men vi har även musik- och bildprofil.

ÖG har just nu två Erasmus+ -projekt. Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning, ungdom och idrott. Det ena projektet har ett utbyte med elever och personal från Spanien, Italien och Tjeckien. Det andra projektet har ett utbyte med Nederländerna.

För elevinflytande har vi elevråd, programråd, matråd mm

Vill du veta mer om vår skola är du välkommen på besök till Öppet hus i november och prova-på-dag i januari eller också kan du ringa och ställa frågor.

Går du i nian är du välkommen att söka till vår skola!

Christina Awerstedt

Rektor

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
onsdag 7 november 2018