En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Nattvandringar

Nattvandrare finns där ungdomar är - man är synlig och tillgänglig och kan hjälpa till om det behövs. Nattvandring är ett engagemang som gör skillnad.

För att öka tryggheten för våra ungdomar deltar engagerade vuxna i nattvandringar på de flesta fredags- och lördagskvällar. Även om dina barn är små eller vuxna, eller om du inte har några barn, har du genom nattvandringen ett tillfälle att engagera dig och träffa ungdomar. Du som nattvandrar måste vara minst 20 år. Ni är minst tre stycken som vandrar tillsammans.

Vandringen sker mellan 20.30 till 24.00, i första hand under fredagar och lördagar. Under perioden maj till september kan det också genomföras vandringar under vardagskvällar om behov finns.

Skolklasser och föreningar

Du som förälder till barn i en skolklass eller förening kan  välja att engagera dig och samtidigt få ett bidrag till klassen eller föreningen. Efter att ni vandrat delas en ersättning ut. 250 kronor per person och kväll. Är ni sex personer delas 2000 kronor ut. Blir ni fler än sex personer ges ersättning enligt samma princip, alltså 250 kronor per person och 2000 kronor för var sjätte person.

Anmäl er till nattvandrarna

Anmäl dig genom att kontakta nattvandring@osteraker.se.Du kan också höra av dig direkt till trygghetssamordnare Lena Brodin. Kontaktuppgifter finns under rubriken Kontakt och öppettider.

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
tisdag 3 januari 2017