En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Sjukanmälan och ledighet

På Österåkers gymnasium kan sjukanmälan ske direkt på internet i vårt system Dexter. Elev som är under 18 år ska sjukanmälas av sin vårdnadshavare och elev över 18 kan sjukanmäla sig själv.

Hypernetportal Dexter

Obs! Viktig information om nya rutiner gällande frånvaroanmälan för elever!

Vi använder oss av Hypernetportalen/Dexter. Dexter är en webblösning där förälder/vårdnadshavare har möjlighet att sjukanmäla och ta del av elevens frånvaro. För att få inloggningsuppgifter till Dexter måste ni fylla i en blankett som vi ger till eleverna vid skolstart. Båda vårdnadshavare skall fylla i en varsin blankett. Inloggningsuppgifter kommer därefter distribueras hem till er. Du kan logga in på Dexter och själv anmäla sjukfrånvaro. Observera att sjukanmälan måste göras för varje dag. På frånvaroanmälansidan kan du välja utifall du som elev eller ditt barn är frånvarande för sjukdom under hel dag eller enstaka lektion.  Ni kan även ladda ner IST appen och sköta allt från mobilen.

Dexter

För att underlätta kommunikationen och samarbetet mellan vårdnadshavare, elever och lärare använder vi oss av skolportalen Dexter. Här kan elever och föräldrar bl a se:

Elevernas aktuella scheman och studieplaner

Ta del av elevernas frånvarostatistik

Anmäla frånvaro

Få tillgång till klasslistor

Kunna ta del av elevens resultat på nationella prov och betyg

Logga in i Dexterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ledighet

Ledighet beviljas normalt inte. Elev som trots det inte närvarar vid undervisningen är skyldig att själv ta reda på vad som krävs för att ta igen förlorad undervisning. Frånvaro registreras i frånvaroprogrammet och hög frånvaro kan också resultera i indraget studiebidrag.

CSN

Det är viktigt att du som vårdnadshavare håller dig informerad om möjlig ogiltig frånvaro då detta kan påverka utbetalningen av studiemedel. För mer information om detta tryck på länken Fakta skolk från CSN

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Senast uppdaterad:
måndag 21 januari 2019