En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Internationellt projekt på Österåkers gymnasium

Elever och lärare från Spanien och Italien besökte Österåkers gymnasium.

Österåkers gymnasium har deltagit i ett EU-finansierat Erasmus+projekt tillsammans med skolorna C.E. Gadda i Paderno utanför Milano, Italien, och Lope de Vega i Benidorm, Spanien. Projektet startade i september 2014 och avslutades på Österåkers gymnasium förra veckan då 16 elever och 4 lärare från Spanien och Italien besökte ÖG och Åkersberga.

Projektet har handlat om socialt entreprenörskap, och eleverna har fått möjlighet att utveckla sina entreprenöriella förmågor både teoretiskt och praktiskt. Sverigebesöket var den fjärde och sista internationella träffen, och den avslutades med en “Grand Finale” på Österåkers gymnasium, där både politiker och tjänstemän inom kommunen deltog. Eleverna presenterade sina projekt, och tillställningen avslutades med ett mingel där besökarna fick möjlighet att ställa ytterligare frågor. Slutprodukt för projektet är en digital interaktiv handbok som visar hur man kan arbeta med entreprenöriellt lärande genom ett projekt som detta.

De svenska eleverna och lärarna har tidigare besökt partnerskolorna i Benidorm och Milano, och under de internationella träffarna har eleverna fått möjlighet att utbyta idéer och diskutera problem då förutsättningarna ser olika ut i deltagande länderna. Eleverna har under projektets gång också fått föreläsningar och workshops om entreprenörskap och företagande. Genom att bo hos en familj, och vara värdfamilj, har eleverna också utvecklat sina interkulturella sociala förmågor. Dessutom har eleverna funnit nya vänner och skapat kontakter för framtiden.

Redaktör:
Esteban Araneda-Ferrer

Sakkunnig:
Esteban Araneda-Ferrer
Publicerad:
måndag 2 maj 2016
Senast uppdaterad:
måndag 2 maj 2016