En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Klasser och fritidshem

Tråsättraskolan är en 4-9-skola med två parallellklasser på mellanstadiet och fyr-parallelligt på högstadiet. Klasserna har mellan 25–30 elever i varje klass.

Schemat är i princip lagt i timslånga lektioner och med ämneslärare. Det betyder att man som elev kan träffa ett tiotal olika lärare varje vecka. Varje elev har en mentor som fungerar som samordnare. Klasserna är anslutna till lärararbetslag.

Österåkers kommun håller på att byta till en ny lärplattform Unikum, (i kombination med Skola 24 och Google Classroom). I lärplattformen samlas allt som rör barn och elevers utbildning, såsom dokumentation, planeringar, uppgifter och bedömningar.

Här finns meddelanden om exempelvis aktiviteter, utflykter och friluftsdagar samt en lärarlogg som informerar om elevens utveckling under terminens gång.

Som vårdnadshavare tar du med appen Unikum Familj enkelt del av informationen, ser scheman och rapporterar frånvaro. Ni kommer att få mer information om detta vid ett senare tillfälle. Se: Unikum Familjlänk till annan webbplats

Studera mera på studietid

Alla elever på Tråsättraskolan har en gemensam tid på tisdagar klockan 15:10–16:00. Elever på Tråsättraskolan har möjlighet att satsa extra och få hjälp med läxor i flera olika ämnen. Ingen föranmälan krävs, men det kan vara bra om du meddelar dina lärare i förväg vad du tänker arbeta med.

Tid: Tisdagar klockan 15:30–16:10

Redaktör:
Gabor Rozsa

Sakkunnig:
Annika Weimer
Senast uppdaterad:
torsdag 25 juni 2020