En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Fin placering i rikstäckande matematiktävling och nytt imponerande rekord i Pi-kampen

Kan man tävla i matematik? Självklart, säger eleverna på Tråsättraskolan. Vi gratulerar denna vecka våra elever till mycket fina prestationer i matematik.

Först vill vi gratulera Linus i åk 8 till en topp 20-placering i HMT 2019/2020. Det är en rikstäckande matematiktävling för landets grundskoleelever. Kvalet genomförs på skolorna och de 50 bästa i landet tas ut för en finalomgång. Grattis!

http://www.matematiktavling.org/index.htmllänk till annan webbplats

På skolan sattes nya rekord i den traditionsenliga pi-kampen. Den visade att det finns en oerhörd vilja till hårt arbete. Paradgrenen är den individuella tävlingen att memorera pi-decimaler, där årets vinnare Leia fullständigt krossade det gamla skolrekordet på 200 st genom att kunna hela 483 decimaler av den välkända konstanten.

Men det var teamarbetet där alla bidrog som utmärkte totalsegrarnas vinnarkoncept för årets vinnare 5a och 9mu. Klasserna i skolan, från årskurs 4 till årskurs 9, fick under uppsluppna former tävla med varandra i olika matematikrelaterade grenar såsom tangrampussel, logik och multiplikation.

Dagen är ett uppskattat event där eleverna får övning inte bara i matematik utan även i kreativitet, samarbete och kommunikation genom utmaningar som håller högt tempo och en lekfull stämning.

Tack alla lärare och elever på Tråsättraskolan för att ni levererar matematik på toppnivåer i länet!

Redaktör:
Gabor Rozsa

Sakkunnig:
Annika Weimer
Publicerad:
tisdag 10 mars 2020
Senast uppdaterad:
tisdag 10 mars 2020