En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

7/12 ska bibliotekskortsansökan vara inlämnad.

Hej föräldrar!

Under ett antal år har vi i skolan sett att elevernas läsande går allt sämre. De läser långsammare än vad tidigare årskurser har gjort, de har svårare att förstå det de läser, och de har svårt att ta sig igenom mer avancerade texter. Detta har ett tydligt samband med att de läser mindre skönlitteratur nu än för bara några år sen, men även med det faktum att de inte läser dagstidningar eller tittar på nyhetsprogram i lika hög grad som förr. Utbudet av andra förströelser, som kräver mindre ansträngning och ger snabbare belöning, har blivit mycket större.

Vi oroas av den här utvecklingen. Era barn ska vidare till gymnasiet och många av dem ska också klara en universitets- eller högskoleutbildning. Under våren tänker vi därför starta ett läsprojekt. Eleverna ska läsa en skönlitterär bok minst en kvart i skolan varje dag och vi vill också att de ska läsa hemma minst en kvart dagligen, beroende på årskurs. Mer information om hur läsningen hemma ska fungera kommer inför terminsstart. Vi kommer också att kalla till ett föräldramöte i början av terminen.

Vi börjar med att skicka hem en blankett för att skaffa lånekort på stora biblioteket. Har ni redan ett kort så behöver ni inte fylla i blanketten, förstås. Vi kommer sedan att klassvis besöka biblioteket under den sista skolveckan innan lovet.

Blanketten behöver vi få tillbaka påskriven senast den 7/12.

Med vänliga hälsningar

Rektor och lärare på Solskiftesskolan

Redaktör:
Filip Göransson

Sakkunnig:
Maria Dernell
Publicerad:
torsdag 29 november 2018
Senast uppdaterad:
torsdag 29 november 2018