En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Välkommen tillbaka från Sportlovet - men tänk på det här

Med anledning av coronaviruset covid-19s spridning i bland annat norra Italien, Iran och Kina och eventuella resor under sportlovet vill vi uppmärksamma er på de senaste rekommendationerna från ansvariga myndigheter.

Folkhälsomyndigheten är ansvarig myndighet och följer händelseutvecklingen av coronaviruset covid-19 noga. De bedömer att det är en väldigt liten risk för smittspridning i Sverige.

Ur ett smittskyddsperspektiv finns det i dagsläget ingen anledning att friska elever som återkommer från en resa ska stanna hemma från skolan, bedömer Folkhälsomyndigheten tillsammans med Skolverket.

Om ni rest till ett smittdrabbat land eller träffat någon som rest och ditt barn får feber och hosta ska det stanna hemma. Kontakta då Vårdguiden 1177 på telefon för rådgivning.

Du kan följa utvecklingen på Folkhälsomyndighetens webbplats www.folkhalsomyndigheten.selänk till annan webbplats

Tips för att hålla sig frisk

I sjukdomstider kan ni själva förebygga smittspridning, även av vanliga förkylningar, genom att ofta tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Undvik även att röra vid ansiktet och i ögonen och undvik nära kontakt med sjuka människor. Handsprit kan vara ett alternativ när ni inte har möjlighet att tvätta händerna. Påminn barnet om att nysa och hosta i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Folkhälsomyndigheten har samlat vanliga frågor och svar på sin webbplats.
Frågor och svar på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats


Vi ser fram emot att träffa alla barn igen efter sportlovet! Varmt välkomna tillbaka!

/Ledningsgruppen på Solskiftesskolan

Redaktör:
Filip Göransson

Sakkunnig:
Maria Dernell
Publicerad:
fredag 28 februari 2020
Senast uppdaterad:
fredag 28 februari 2020