En webbplats från Österåker.se

Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Måltider

De råd och riktlinjer som finns från Livsmedelsverket ligger till grund för vår planering av skolmaten i de kommunala skolorna. Matsedeln planeras utifrån tallriksmodellen som är en bra modell för att skapa balans mellan olika livsmedel.

Vecka 38

Torsdag

Majssoppa med chili serveras med
Tomatsoppa med pasta serveras med brödbuffé och pålägg

Fredag

Vegetarisk fajitas med tillbehör.
Kycklingfajitas med tillbehör

Måndag

Krämig svampsås serveras med pasta
Ost och skinksås serveras med pasta och hemgjord chiliketchup

Tisdag

Gula ärtbiffar serveras med klyftpotatis och remouladsås
Fish ´n chips på vårt vis med tempurinbakad fisk, klyftpotatis och remouladsås.

Onsdag

Rotselleripiccata serveras med rostad potatis och tomatsås
Italienska färsrutor i tomatsås serveras med rostad potatis

 

Lunchens näring beräknas och ger 25 till 33 procent av det dagliga energi- och näringsinnehållet. En måltid innehåller alltid: potatis/ris/pasta, grönsaker/rotfrukter, kött/fisk/ägg/vegetariskt alternativ, bröd med matfett samt mjölk/vatten.

Maten i mobilen

Du som har en Iphone eller androidtelefon kan ladda ner appen ”Skolmaten” och se matsedeln i mobiltelefonen. Du kan också ta del av matsedeln under "Mer information".

Tillagning

Vi värnar om hälsan och miljön. Vår ambition är att ha en så hög grad av ekologisk och närproducerad mat som möjligt. Det är också viktigt att maten tillagas i ändamålsenliga kök och så nära själva serveringstillfället som möjligt.

Måltidsenheten, som planerar och lagar mat till våra kommunalt drivna skolor, har flera gånger vunnit priser både för maten och för matsalsmiljön.

Specialkost

Vi serverar specialkost till de elever som av medicinska skäl inte kan äta alla slags livsmedel. Läs mer om ansökan om specialkost.

Informera kökspersonalen om ditt barn med specialkost av någon anledning inte ska äta skollunch. Meddela köket senast klockan 08.00 eller lämna ett meddelande på kökets telefonsvarare innan dess. Kontakta kökspersonalen när barnet åter vill ha sin måltid.

Redaktör:
Filip Göransson

Sakkunnig:
Eva Nordenhem
Senast uppdaterad:
onsdag 25 april 2018