Dela
Dela

Dela sidan på sociala medier

Traditioner och tillsammansdagar

För att skapa en stämningsfylld skolgång med sammanhang och gemenskap upprätthåller vi vissa årliga traditioner. Du hittar datum och tid i skolans gemensamma kalender.

Valborgfirandet

Syftet med Valborgsfirandet är att bygga gemenskap mellan de yngre och äldre eleverna. Vi har kul tillsammans och gör fint på vår skolgård. Dagen avslutas med en fotbollsmatch mellan årskurs 6 och skolans personal.

Fritidshemmets dag

I maj presenterar fritids sin verksamhet. Skolan bjuder elever och föräldrar (F-3) på fika och dagen avslutas med en parad.

Stora hjälparedagen

På Stora hjälparedagen arbetar elever i årskurs 7 tillsammans med yngre elever under en dag. Dagen planeras i samarbete mellan elever och mentorer. Syftet med dagen är att skapa relationer mellan våra elever.

KRAM-dagar

I början av varje läsår har vi KRAM-dagar. Vi arbetar då med vår värdegrund KRAM i olika former. Syftet med dagarna är att eleverna ska få kunskap om KRAM. Det är respektive arbetslag som planerar innehållet i KRAM dagarna.

Fadderdagar

På våra fadderdagar bygger vi starka relationer mellan de yngre och äldre eleverna. Fadderklasserna planerar fadderdagarna tillsammans.

Niornas avslutningsfest

Den ska vara en minnesvärd avslutning på niornas skolgång. Det ska också ge våra elever i årskurs 8 möjligheter att ta större ansvar för ett arrangemang. Eleverna i årskurs 8 ansvarar tillsammans med mentorer och föräldrar för tillagning av maten, dukningen och värdskapet. På kvällen är det föräldrar från årskurs 9 som nattvandrar.

Skolavslutningen

På skolavslutningen tackar personalen alla föräldrar och elever för läsåret. På skolavslutningen delar vi ut KRAM diplom samt diplom för bästa uppsats till elever i årskurs 9. Under skolavslutningsdagen har vi en gemensam samling på skolgården. Skolan bjuder niorna på tårta.

FN-dagen

För att utveckla förståelsen om kulturell mångfald och arbeta med frågor om medmänsklighet firar vi FN-dagen.

Upprop

Syftet med uppropet är att väcka nyfikenhet och skapa glädje. Vi inviger också det nya läsåret. Uppropet är klockan 8.30 på uppropsdagen.

Nobeldagen

Anordnas av årskurs 8. Eleverna arbetar med ämnesövergripande Nobel tema under en period. Det avslutas sedan med en nobelfest.

Lucia

Luciafirandet firas för att ta tillvara och upprätthålla en svenska tradition. Ansvar: Elever, lärare och fritidspersonal i årskurs 2 ansvarar för att anordna Luciafirandet.

Julavslutningen

Är en trevlig avslutning på höstterminen. Det är årskurs 5 som ordnar avlutningen för de yngre eleverna i form av en storsamling. Årskurs 7-9 har en gemensam julavslutning i hall 4.

Redaktör:
Mattias Nyström

Senast uppdaterad:
måndag 19 augusti 2019